Akár az ebédidődben, akár a túlórák alatt kerül sor étkezésre, érdemes odafigyelni a munkahelyi etikettre. Egyes dolgokat illik, másokat egyáltalán nem illik az asztalnál végezni. Feltéve, hogy a cég lehetővé teszi, a munkahelyen való étkezésnek van néhány alapszabálya, amit követni kell.
7/7 Helyes higiénia
Miután befejezted az evést, menj ki mindig a mosdóba és tisztítsd meg a fogaidat, mosd meg a kezedet és arcodat. Mindig legyenek nálad az alapvető higiéniai eszközök, mint fogkefe, szappan, törölköző (ha a munkahely nem biztosít). Ez azért fontos, hogy ne áraszd magadból az étel illatát és ne fogdosd össze a munkaeszközöket piszkos kézzel.
Hacsak lehetséges, mindig kezeld külön a munkát és az étkezést, mindig fogyaszd el az ételt kijelölt helyen, mint a büfé vagy ebédlő. Ha erre lehetőséged van, akkor a legtöbb etikettszabály nem vonatkozik rád. A büfé egy jó hely a szocializálódásra, pihenésre és a kollégák jobb megismerésére.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!