Az érzelmi félrelépésnek egészen más okai vannak, mint a fizikálisnak

Az érzelmi félrelépésnek egészen más okai vannak, mint a fizikálisnak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az érzelmi félrelépésnek egészen más okai vannak, mint a fizikálisnak

A félrelépés a legtöbb kapcsolatnak a végét jelenti, hiszen megbocsátani és újraépíteni a bizalmat nem mindenkinek sikerül. Ám sok esetben csak a fizikai megcsalásról beszélünk, az érzelmi hűtlenség pedig háttérbe szorul, annak ellenére, hogy ez utóbbi legalább annyira veszélyes két emberre nézve, mint előbbi. Ráadásul a kiváltó okok is teljesen eltérőek lehetnek ilyenkor!

Nem akar a partnere irányítása alá kerülni

Vannak emberek, akik egyszerűen nem bírják feladni a szabadságvágyukat, és úgy gondolják, az életüket csakis és kizárólag ők irányíthatják. Amikor szerelembe esnek valakivel, az erre való igényük némileg alábbhagy, egy kapcsolatban pedig ideig-óráig hajlandóak a kompromisszumok kötésére. Azonban miután a rózsaszín köd múlni kezd, ezzel fordítottan arányosan nő az igényük arra, hogy visszaszerezzük az irányítást. Általában ehhez valamilyen elköteleződéstől való félelem is társul: úgy vélik, egy kapcsolatban elveszítik önmagukat és saját akaratukat is.

Rövidesen a kapcsolaton kívül próbálnak valamilyen kötődést kialakítani egy olyan személlyel, akinek semmiféle irányító hatása nincs rájuk nézve.

Ebből érzelmileg táplálkoznak, akár úgy is, hogy semmiféle fizikai kontaktust nem alakítanak ki. Elhitetik magukkal, hogy ő nem lépnek félre. Csakhogy miközben érzelmileg egy másik személyhez közel kerülnek, saját partnerüktől egyre távolabb sodródnak.

Elégedetlen a kapcsolattal

Ha két ember évek óta egy párt alkot, a rózsaszín köd helyét átveszi a szeretet és a biztonság. Csodálatos, ha mindkét fél tudja, hogyan tartsa életben a lángot ezt követően is, ám megesik, hogy a gyerekvállalás, a munka, a stressz hatására ez már csak sokadrangúvá válik. Előtérbe kerülnek a konfliktusok és a gyakori viták, amelyek aztán elégedetlenséget váltanak ki a felekből.

Úgy kezdik érezni, hogy a párjuk megváltozott, és „átverte” őket, hiszen a kapcsolat elején még egészen más személyiség volt.

Az életnek része a változás, de vannak, akik ezt nem tudják elfogadni, és nem hajlandóak tenni azért, hogy jobb legyen a helyzet. Ilyenkor a kapcsolaton kívül keresgélnek, és az elégedetlen személy életébe belép egy harmadik fél. Az új ismerős szórakoztató, nem aggodalmaskodik, és akivel egyáltalán nem vitatkoznak, ami érthető is, hiszen nem alkotnak egy párt. Többnyire ez egy kolléga vagy egy barát, aki rövid időn belül nagyobb szerepet kap az életében. Hozzá kezd el kötődni, a közös beszélgetésekből és élményekből gyűjt erőt, és rövid idő után azt veheti észre magán, hogy gyengéd érzései támadtak.

cottonbro/pexels.com

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»