Érzelmek nélküli szex. Jelek, mikor jó ötlet és mikor nem

Érzelmek nélküli szex. Jelek, mikor jó ötlet és mikor nem

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Érzelmek nélküli szex. Jelek, mikor jó ötlet és mikor nem

Testiség kötöttségek nélkül. Néha jó ötletnek tűnik, de nem mindig az. Van olyan személyiség, aki helyén tudja kezelni és nem sérül az esetleges érzelmi következményektől, mások azonban csak még mélyebbre kerülnek lelkileg, ha belebonyolódnak egy „barátság extrákkal” felállásba. Mindenkinek magának kell tudnia, milyen típus, vagy érzelmileg milyen állapotban van egy ilyen „kapcsolathoz”. A szex ugyanis – főleg egy nő számára – mindig jelent valamit, akárki állítja az ellenkezőjét. Az alábbi pontokból kiderül, mikor jó ötlet a kötöttségek nélküli testiség, és mikor nem. 

Az érzelmek nélküli szex nem jó ötlet, ha:

Most ért véget egy komoly kapcsolatod

Pont ez az az időszak, amikor a legtöbben érzelemmentes szexre vágynak, pedig ilyenkor a legkevésbé ajánlott. Egy fájdalmas szakítás után ugyanis érzelmileg labilis vagy és emiatt a testiség nem lesz érzelemmentes. Mivel egy űrt szeretnél betölteni, el fogsz kezdeni kötődni és csak újabb csalódás ér majd. 

Önértékelési gondjaid vannak

Miután szakítottak valakivel, sokszor menekül abba, hogy lefekszik másokkal hogy visszanyerje önbizalmát.

Visszaigazolást szeretne arról, hogy szép és kívánatos, de ez egy rendkívül káros és önsorsrontó viselkedés. Az érzelemmentes szex az önbizalomnövelés legmérgezőbb módja és hosszú távon csak ártani fog.  

Bármelyik fél számára fontosabb, mint a másiknak

Magától értetődő, hogyha az egyik fél elkezd kötődni, akkor már nem marad érzelemmentes a szex. Ilyenkor véget kell vetni a kapcsolatnak, akkor is, ha te kezdesz gyengéd érzelmeket táplálni, és akkor is, ha a partnered. A kötöttségek nélküli szexnek pont az a lényege, hogy mellőzi az érzéseket, ha pedig ez nem így van, csak rossz vége lesz, hiszen valaki sérül. 

Az érzelmek nélküli szex jó ötlet, ha:

Nem vagy kapcsolatban és jól érzed magad

Éppen szingli vagy és pillanatnyilag nem is vágysz semmi komolyabbra, mert most jó így? Ha nem csalsz meg senkit, éppen nem bánkódsz és nem is epekedsz senki után, akkor nincs akadálya egy „barátság extrákkal” felállásnak. Ha érzelmileg kiegyensúlyozott vagy és nem egy érzelmi űrt próbálsz kétségbeesetten betölteni a szexszel, akkor helyénvaló lehet egy ilyen kötetlen viszony. 

VitalikRadko/depositphotos.com

Nincs időd párkapcsolatra

Mindenki életében vannak olyan időszakok, mikor egyszerűen nem fér bele az idejébe egy komoly párkapcsolat. Munkából hazaesve épphogy arra van időd, hogy elmenj edzeni, bevásárolj, vagy ellásd az otthoni teendőidet és hullafáradtan esel be minden este az ágyba?

Ha olyan a munkahelyed, hogy pillanatnyilag sokat követel, vagy egyéb elfoglaltságaid vannak, akkor elég lehet egy szexkapcsolat – vagy bármilyen alkalmi szex – hiszen az embernek vannak szükségletei. A testiség pedig nagyon jó stresszoldó is, így az idegölő munka mókuskerekéből is sikeresen tudsz szabadulni így egy kis időre. 

Tényleg nincsenek érzelmek senki részéről

Amennyiben tényleg csak egymás teste számít, akkor nincs gond. Tetszik a srác, mert jóképű és szuper a teste, de semmi többet nem szeretnél tőle, mert a személyisége nem passzol a tiédhez? Esetleg más az értékrendje, unalmas társaság, vagy intellektuálisan nem kihívás?

Ha az egymáshoz való vonzódás pusztán fizikai, meg is marad ezen a szinten és nem önbizalomnövelésre használjátok egymást, hanem csakis testi örömszerzésre, akkor mindketten helyén kezelitek a helyzetet és kölcsönösen hasznos lehet az együttlét. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást