Kikkel kerülj kapcsolatba szakítás után? A legrosszabb és legjobb embertípusok a gyógyulás útján.

Kikkel kerülj kapcsolatba szakítás után? A legrosszabb és legjobb embertípusok a gyógyulás útján.

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Kikkel kerülj kapcsolatba szakítás után? A legrosszabb és legjobb embertípusok a gyógyulás útján.

A legrosszabb embertípusok, akikkel kapcsolatba kerülhetsz:

  • Az Ex-csapdája: Akadnak emberek, akik azt gondolják, hogy a legjobb módja a vigasztalásnak az, ha folyamatosan az exedről beszélnek. Míg néha fontos szembenézni a múlttal, az állandó ex-re való reflektálás nem segít a továbblépésben.
  • A Mindentudó Tanácsadó: Ez az a személy, aki mindig tudja a választ mindenre és készen áll tanácsokkal ellátni, akár kérted, akár nem. Bár jó szándékkal teszik, a túlzott tanácsadás elnyomja az érzéseidet és megakadályozza, hogy magad is feldolgozd a történteket.
  • A Partiállat: „Gyere, tomboljuk ki magunkat, majd egy másik pasi elfeledteti!” – ismerősen hangzik? Bár néha jól esik kikapcsolódni, nem szabad elfelejteni, hogy a gyógyulás nem a mulatozásról szól, hanem az érzések feldolgozásáról.
ProfessionalStudioImages/istockphoto.com


A legjobb embertípusok, akik segítenek a gyógyulásban:

  • A Hallgatóság: Egy jó barát, aki egyszerűen csak ott van, és hajlandó hallgatni, aranyat ér. Nem szakítja meg tanácsokkal vagy véleménnyel, csak ott van melletted és támogat.
  • A Visszahúzó Erő: Ha esetleg mégis beleesnél abba a csapdába, hogy felhívd az exed, vagy akár eszedbe jut az a pusztító gondolat, hogy visszamenj hozzá, ő az, aki emlékeztet arra, miért is szakítottatok. Néha szükségünk van valakire, aki emlékeztet a realitásokra.
  • Az Aktív Társ: Akivel elindulsz futni, jógázni vagy bármilyen új tevékenységet kipróbálni. Az ilyen típusú tevékenységek nemcsak az elme, hanem a lélek számára is gyógyítóak.
  • A Bölcs Idősebb Barát vagy Rokon: Aki már átélte és túl van rajta. Tapasztalataival és bölcsességével segíthet a nagyobb képet nézni, és emlékeztetni arra, hogy az életben ez egy epizód, ami habár nyomot hagy, de elmúlik és minden megy tovább.

Végezetül, ne felejtsd el, hogy a szakítás utáni gyógyulás mindenkinél eltérő ideig tart. Az a legfontosabb, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik támogatnak és segítenek neked ezen az úton. Azok a személyek, akikkel kapcsolatba kerülsz, alapvetően befolyásolják a gyógyulásodat. Mindannyiunknak megvan a saját tempónk és módunk a feldolgozáshoz. Nem számít, milyen lassan haladsz, az a lényeg, hogy közben fejlődj és újra szeresd önmagad annyira, hogy nem mástól teszed függővé a boldogságodat. Legyen a környezetedben sok Hallgatóság, Visszahúzó Erő és Aktív Társ, és kevesebb Mindentudó Tanácsadó vagy Partiállat. Végezetül pedig, soha ne feledd: minden egyes nap, amin túl vagy, közelebb visz a gyógyuláshoz.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást