Az előnyös öltözködés kódexe – Homokóra alkat

Az előnyös öltözködés kódexe – Homokóra alkat

Címlap / Stílus / Divat / Az előnyös öltözködés kódexe – Homokóra alkat

Mai bejegyzésünkben a homokóra alkatú lányok számára szeretnénk néhány tippet adni az előnyös öltözködéshez. Ennek a testalkatnak a jellemzői a széles csípő, kerekded mellek, keskeny derék és vékony lábak, a mellbőség és a csípő pedig hasonló méretű. A homokóra alkatú nők igazán szerencsések, szinte minden jól áll nekik, csak néhány apróbb dologra kell figyelniük, hogy a megjelenésük tökéletes legyen.

FELSŐK / BLÚZOK

Képek forrása: 1 / 234

A felsőrészek közül érdemes a szűkebb fazonokat előnyben részesíteni. Ez persze nem jelenti azt, hogy lezserebb darabokat nem vehetsz fel, csak arra kell figyelni, hogy ne legyen túlságosan bő és ezáltal alaktalan a szabás.

A most különösen divatos crop-topokat is ajánljuk, hiszen a lényeg, hogy kiemeld a keskeny derekad. A nyak szabása akkor a legjobb, ha lefelé tereli a tekintetet, így jó lehet például egy mély V-kivágású felső, de a pánt nélküli és a félvállas megoldásokat is érdemes kipróbálni.

A bővebb szabás mellett kerülni kell még a mellnél túlságosan díszített, fodrokkal ellátott darabokat is, mert ezek ronthatnak az amúgy tökéletes arányokon.
 

SZOKNYÁK

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A homokóra alkattal rendelkező lányok számára az egyik legjobb választás lehet a szoknya.

Az abszolút első helyen a magasított derekú ceruzaszoknyák állnak. A magasított derék hosszabbítja a lábakat, miközben a keskeny derekadra is felhívja a figyelmet. Olyat válassz, amelynek a hossza vagy épp térd fölé vagy épp térd alá ér.

A szoknyák között egyébként nehéz mellényúlni, akár egy A-vonalút, vagy a rövidebb fazonokat is érdemes lehet kipróbálnod.
 

NADRÁGOK

Képek forrása: 1234

A nadrágok kiválasztásakor már kicsit jobban oda kell figyelni.

Aki szereti, annak mindenképp ajánljuk a magasított derekú darabokat. A manapság oly népszerű skinny szabással vigyázni kell, mert rövidítheti a lábakat, de ha mindenképp szeretnéd felvenni, akkor érdemes magassarkúval, mert abban hosszabbnak tűnnek a lábaid.

Fontos még, hogy kerüld a csípőnadrágot, ami túlságosan erősítené a csípődet, és szintén borítaná a meglévő, szép arányokat.
 

RUHÁK

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A ruháknál a szoknyákéhoz hasonló szabályokat érdemes betartani. Itt is előnyös lehet a szűkebb szabás és a térd alá vagy fölé érő hossz. Fazonok közül a csavart wrap megoldást javasoljuk, vagy a derékban húzott darabokat, amelyek nem rejtik el a keskeny derekat.
 

CIPŐK

Képek forrása: 1234

Homokóra alkatodhoz a legjobb választást a magassarkú cipők jelentik. A lapos talpú cipők és a szélesebb csípőd együtt azt a hatást keltik, mintha rövidebbek lennének a lábaid.

A magassarkú segít javítani ezen az összképen, ami fokozottabban jelentkezik, ha például szűk fazonú nadrágot veszel fel.
 

+1 TIPPÖVVEL JOBBAN MUTAT!

Képek forrása: 123

A homokóra alkat esetében a legfontosabb, hogy hangsúlyozd a keskeny derekadat.

Bármit is viselj, próbáld meg egy szép övvel kiegészíteni – ez nemcsak a testarányokra van jó hatással, hanem izgalmasabbá is teszi az összeállítást. Arra azért figyelj, hogy ne legyen túl vastag az öv, mert az könnyen eltüntetheti a keskeny derekadat, amit éppen meg szeretnénk mutatni! 🙂

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást