Család / Életmód

5 ellenállhatatlanul cuki macskabútor, a függőágytól a „fakutyáig”

5 ellenállhatatlanul cuki macskabútor, a függőágytól a „fakutyáig”

Ki mondta, hogy a cicabútor egyenlő a sarokba állított, meglehetősen barátságtalan kinézetű kaparófával? Bársonyos talpú társad is megérdemel egy kis elérhető luxust – ehhez mutatunk most neked némi inspirációt.

Függőágy

A függő bútorok látványosak és praktikusak. „Ember méretben” mégis ritkán használjuk őket, hiszen nem minden lakás adottságai felelnek meg a tökéletes rögzítésnek.

Macskányi súlyt azonban szinte bármilyen rögzítési mód elbír, így bátran ajánljuk, hogy próbáld ki!

A kész változat megvásárlása mellett természetesen magad is készíthetsz ilyet, csupán egy süveg alakú, megfelelő helyen kivágott szabásmintára lesz szükséged.

Színben hozzáillő puha párnával gondoskodj róla, hogy kedvencednek igazán kényelmes legyen!

Létra

Már írtunk róla, mi mindenre jó lehet egy kiszuperált létra. Ezúttal újabb alternatívát ajánlunk a figyelmedbe: alakítsd át emeletes cicabútornak!

A legalsó szintre rögzíts egy vékony deszkát vagy lemezt, amire vastag takarót terítve fantasztikus fekhelyet készíthetsz.

Középre jöhet egy kényelmes ülőhely, fentről pedig pofozgatni való játékot lógathatsz le.


De milyet? 5 pofonegyszerű cicajáték, amit otthon is elkészíthetsz


Négylábú kis barátod imádni fogja az új játszóteret, ne lepődj meg tehát, ha csak akkor óhajt leszállni róla, amikor éhes!

„Macskáspolc”

Könyvespolca szinte mindenkinek van. Na, de macskáspolca?! Némi barkácskedvvel akár egy lapra szerelt bútort is átalakíthatsz, hogy a köteteken kívül cicák is elférjenek benne.

Különösen nagyszerű megoldást nyújt a dolog, ha több zsebtigrissel is megosztod az otthonod.

Persze, egy szem cicád is kitörő lelkesedéssel veszi majd birtokba az új életre kelt könyvespolcot.

Hamarosan kénytelen leszel megszokni, hogy amikor az esti olvasnivalóért nyúlsz, egy apró mancs néha odapofoz.

Cicafa

Avagy a kaparófa szó szerinti értelmezése, némi extrával bővítve. A rusztikus megoldások híveként akár egy nagyobbacska faágat is hasznosíthatsz macskabútorként – a lényeg a megfelelő rögzítés!

Utána már csak kötelekkel kialakított kaparórészre, egy kényelmes kárpittal bevont fekhelyre és néhány felfüggesztett játékra lesz szükség. Még jobban mutat a kompozíció, ha köré raksz egy pár szobanövényt.

A kisragadozód igazi nagymacskának érezheti magát, amikor itt pihengetve veszi szemügyre a birodalmát.

„Fakutya”

„A játékegér kispályásoknak való!” – gondolhatja ez a szerencsés kis skót lógófülű, akinek ügyes kezű gazdája méretes műkutyát gyártott, hogy legyen min feküdni és karmot élezni.

A kétfunkciós cicabútor amellett, hogy szemlátomást kényelmes, még rendkívül látványos is!

Muszáj észrevenni az olyan nagy műgonddal kialakított részleteket, mint hogy az eb két füle közötti távolságban éppen elfér a szundikáló macska feje, vagy hogy a mancsoknak stabil tartást biztosít a nyak íve.

A te dorombolódnak van valamilyen különleges bútora esetleg?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást