8 elfoglaltság, amiért imádjuk a telet

8 elfoglaltság, amiért imádjuk a telet

Címlap / Életmód / Egészség / 8 elfoglaltság, amiért imádjuk a telet

Bár legtöbbünk kedvenc évszaka a nyár, ennek ellenére a tél is tartogat szépségeket és remek programokat. Íme, ezek közül néhány!

Síelés, snowboardozás

A leghidegebb évszak egyik legkedveltebb sportja kétségtelenül a síelés és a snowboardozás, ami nem véletlen, hiszen hatalmas örömöt és élményt nyújt lesiklani a hófedte pályákon.
Nem beszélve a csúcsokon található hüttékről, ahová betérve finom forró italokat kortyolgathatunk. Csodás vidékeket síelhetünk vagy snowboardozhatunk be, amely testmozgásnak is kiváló, miközben gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb tájakban.

Szánkózás

Tévedés, hogy a szánkózás csak a gyerekek szórakozása lehet, hiszen felnőttként is ugyanúgy élvezhetjük eme téli elfoglaltság örömét.
Egy jó társasággal igazén jó móka lehet, majd miután kiszánkóztuk magunkat, betérhetünk egy teázóba vagy kávézóba, ahol forró csokit, teát vagy forralt bort ihatunk.

Hógolyózás, hóemberépítés

A tél velejárója a hó, mely lehetőséget nyújt arra, hogy kertünkben vagy a közeli parkban hógolyózzunk vagy hóembert építhessünk.
Akár gyerekek társaságában, barátnőiddel vagy pároddal építesz hóembert vagy dobálóztok hólabdákkal, biztosan jó szórakozást nyújt, mely közben felidézhetitek már majdnem elfeledett gyerekkori emlékeiteket. 

Korcsolyázás

A korcsolyázás randi programnak is tökéletes, hiszen a romantikus fényekkel kivilágított pályákon siklani igazán jó dolog és még jobban összehozhatja a szerelmes párokat.
De persze baráti társasággal vagy barátnőkkel is nagyon jó elfoglaltságnak bizonyul, levezethetitek általa a napi feszültséget, és biztosan jó kedvre derít. Nem elhanyagolgató az sem, hogy az alakot is formálja, így duplán jól járunk, ha korcsolyázni indulunk.

Filmnézés takaró alól

Egy hideg téli estén aligha akad jobb program, minthogy kedvesünkkel beburkolózzunk a meleg takaró alá és vicces vagy éppen ijesztő filmet nézzünk, vagy végig kövessük kedvenc sorozatunkat.
Az ágyban eltöltött nap szinte feledteti azt, hogy kint milyen hideg az idő, és persze még közelebb kerülhetünk szerelmünkhöz. Az élmény fokozhatja, ha filmnézés közben pattogatott kukoricát vagy nachost falatozunk.

Karácsonyi vásárokra menni

A leghidegebb évszakunk egyik elengedhetetlen velejárói a karácsonyi vásárok, ahol aranyos kis tárgyakat és ajándékötleteket is láthatunk.
A kedves kis bódék – ha eddig még nem kerültél – könnyedén ünnepi hangulatba hozhatnak, melyhez hozzájárul a kürtös kalács, a sült gesztenye és a forralt bor illata, amelyeket ilyenkor borsos áruk ellenére is, szinte vétek kihagyni.

Forralt borozni a városban

Nincs is jobb, mint a barátnőket karon fogni és sétálni egyet a városban, miközben forralt bort iszogattok.
Gyaloglás közben nézegethetitek a kirakatokat és betérhettek egy-egy boltba, ahol beszerezhettek néhány igazán szuper darabot vagy szeretteiteknek ajándékot. A forralt bornak és a sétálásnak köszönhetően még fázni sem fogtok, és garantáltan jól fogtok szórakozni.

Fürdőlátogatás

Az egyik legjobb téli program lehet, ha a pasiddal elmentek egy fürdőbe, ahol egy forró medencében élvezhetitek egymás társaságát.
Úszhattok, szaunázhattok, áztathatjátok elfáradt testeteket, sőt, még egy páros masszázsra is befeküdhettek. Egy biztos ezután kipihentek lesztek és még közelebb kerülhettek egymáshoz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást