5 életigenlő film, amitől átértékeld az életed

5 életigenlő film, amitől átértékeld az életed

Címlap / Otthon / 5 életigenlő film, amitől átértékeld az életed

Voltál már olyan helyzeteben, amikor azt sem tudtad, mit kellene tenned, mi legyen a következő lépés, és már mások tanácsaival sem tudtál nagyon mit kezdeni? Ilyen esetekben furcsa, de néha tud segíteni egy klassz könyv vagy film abban, hogy döntést tudj hozni. Összeszedtük a legjobb filmeket, amelyek pozitív érzésekkel töltenek majd el!

Napsütötte Toszkána (2003)

A sikeres írónő, Frances élete akkor látszik tönkremenni, amikor férje elhagyja őt. Hogy ne kesergéssel töltse az idejét, és legyen miből újra ihletet merítenie, legjobb barátnője vásárol neki egy repülőjegyet, így Frances hamarosan megérkezik Toszkánába, és beköltözik egy öreg és romos villába.

Az írónő rájön, hogy eddig még csak kívülről szemlélte a boldogságot, ezért elhatározza, hogy megvásárolja a villát, és új életet kezd.

A film egy csodás történet arról, hogyan találhat magára egy ember újra egy válság után, és hogyan tehet szert egy új családra, akik barátok formájában érkeznek meg az életébe.

Ízek, imák, szerelmek (2010)

Rengetegen égtek Ízek, imák, szerelmek lázban, amikor megjelent Elizabeth Gilbert könyve, melyben az írónő válása után kitalálja, hogy végigjárja a világot, és elutazik egy évre: végigenni Olaszországot, megtalálni a hitét Indiában és újra visszalátogatni Balira, hogy felfedezhesse önmagát.

Az út során számos új emberrel ismerkedik meg, miközben a válása után ezt a nem mindennapi gyászévet tartja.

A könyvből készült filmben Julia Roberts játsza Liz-t, aki szerencsére felismeri, hogy néhány tönkrement dolog után ő is megérdemli újra a boldogságot.

Ha századszorra is nézed meg ezt a filmet, ég akkor is biztosan tartogathat számodra új mondanivalót.

Levelek Júliának (2010)

Sophie gyakorlatilag adatbányász, az egyik legsikeresebb újság írói számára keres elő információkat, kutat fel embereket. Természetesen nem szeretne élete végéig ezzel foglalkozni, helyette író szeretne lenni.

Vőlegényével, a munkamániás séffel Victorral még az esküvő előtt elutaznak egy első látásra romantikus útra Veronába, ám mivel Victor inkább a gasztronómia felfedezésével, mintsem Sophieval tölti az idejét, ezért a lány egyedül kezdi el felfedezni a várost, és bukkan rá egy régi levélre Júlia erkélyénél, amelyet egy összetört szívű lány írt sok évvel azelőtt, és ez nem hagyja nyugodni.

A film története rávilágít arra, hogy az első ránézésre, a sokak által tökéletesnek tűnő élet csak kívülről olyan vidám, viszont érdemes küzdeni a boldogságért, hátrahagyva azokat a dolgokat, amelyek addig megbéklyozták az embert.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Woody Allen filmjének főhőse két amerikai nő, Vicky és Cristina, akik Barcelonába érkeznek egy nyaralásra, amely során Vicky a várost és a helyi kultúrát szeretné jobban megismerni, míg Cristina szerelmet és boldogságot keres.

A két nő hamarosan megismerkedik egy sármos helyi festővel, és a találkozás mindkettejük életét és terveit felkavarja.

A film remekül mutatja be, hogy néha elég egy kis dolog, néhány érdekes emberrel való találkozás, vagy akár egy utazás ahhoz, hogy ráébredjünk, hogy ideje átértékelni az életünket, és tenni a boldogságunkért.

Bakancslista (2007)

A Bakancslista két olyan idős férfiről szól, akik közös kórházi szobát kapnak életük utolsó idejére, hiszen mindketten rákban haldokolnak.

Néhány napos ismertség után ráébrednek, hogy bár az egyikőjüknek rengeteg pénze van, a másiknak pedig gyönyörű családja, valójában rengeteg mindent nem tettek még meg az életükben, és soha nem éltek igazán.

Elhatározzák, hogy ahelyett, hogy a négy falat bámulják, bepótolnak minden elmaradt lehetőséget, mielőtt feldobják a bakancsot. A történet csodás példázata annak, hogy miért nem érdemes hagyni, hogy elmenjen melletted az élet, és miért érdemes megragadni a lehetőségeket és keresni a kalandot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást