Utazás / Otthon

Egzotikus örök úti célok, ahová év elején érdemes utazni

Karácsonyig nincs gond a téllel, hiszen ünnepi hangulat leng körül mindent. Még azt a jó néhány fokos lehűlést sem bánjuk, hiszen a fények, az illatok, a családi összejövetelek és a téli szünet segít átlendülni a hidegen. El is felejtjük, hogy igazán januártól kezdődik a tél, még két hónapot kell várnunk az enyhülésre, ami végtelennek tűnik. Ez a tökéletes alkalom arra, hogy felkerekedjünk valamilyen egzotikus úti cél felé, ahol garantáltan csodás az idő.

Kanári-szigetek

A hét nagyobb és több kisebb szigetből álló spanyol Kanári-szigeteket az örök tavasz földjének is szokás nevezni, hiszen mindig kellemesen meleg az idő, így kedvelt téli úti cél. A legnépszerűbb szigetek közül Tenerife – ahol Spanyolország legmagasabb csúcsa is található – és Gran Canaria esősebb, míg Lanzarote vagy Fuerteventura kevésbé, de mindegyik, köztük a többi kisebb szigetre is igaz, hogy egész évben jó az idő és a tenger is 20 fok körüli.

Szerencsére Budapestről és Bécsből is járnak fapados gépek, így bármelyiket is választjuk, garantáltan elfelejthetjük egy kis időre a mínusz fokokat. 

somatuscani/depositphotos.com

Izrael

Ha üdülni vágyunk, a Vörös-tenger partján található Eilat, Izraelben remek választás, bár nem mindenkinek jut eszébe elsőre, amikor télen keres kellemes, nyárias úti célt. Eilat igazi üdülőváros, szállodákkal, remek éttermekkel, jó idővel, ahol még ebben az időszakban is melegebb a tenger 20 fokosnál. Az Izrael déli csücskében található város több fapados járattal is megközelíthető Bécsből, Budapestről és Pozsonyból is.

A várost több mint 50 ezren lakják és főleg a turizmusból élnek, ami nem is csoda, hiszen januárban és februárban pálmafák között sétálni sokak számára igazán különleges élmény, így akad bőven, aki ezt az úti célt választja. Azoknak ajánljuk, akik nem nevezetességekre, a helyi történelemre kíváncsiak – Eliat ugyanis fiatal város, nem bővelkedik ilyenekben –, egyszerűen csak szeretnék átadni magukat a teljes pihenésnek. 

vvita/depositphotos.com

Thaiföld

A tél egyik legkedveltebb úti célja Thaiföld, azon belül is érdemes ebben az időszakban Phuketet választanunk, ilyenkor errefelé ugyanis kellemes, meleg az idő, viszont a szokásosnál kevesebb a csapadék, kevésbé szeles az idő és a páratartalom sem kiugróan magas.

Ráadásul Thaiföldön a csodálatos természeti kincsek, homokos tengerpartok mellett élénk kulturális és éjszakai élet is várja az ide látogatókat, az isteni thai ételekről már nem is beszélve. 

Dubaj

A Perzsa-öböl déli partján fekvő Dubaj nyáron szinte elviselhetetlen, hiszen közel 50 fokos hőség és tűző nap van odakint, a helyiek és a turisták is többnyire hűtött épületekben, plázákban, szállodákban töltik ilyenkor az idejüket.

Január a legjobb választás az Arab Emírségek legnépesebb városának meglátogatására, hiszen ilyenkor is csaknem nyolc órán át süt a nap, tehát lehet napozni – a hőmérséklet akár 30 fokig is felszalad –, fürdőzni a 20-21 fokos tengerben és attól sem kell félnünk, hogy a városnézés alatt ájuldozunk majd a hőségtől. Azért arra készüljünk, hogy mindegy milyen évszak, a város nem olcsó, de egészen biztosan megér egy kellemes kiruccanást és elfeledteti velünk az itthoni zord időt. 

tanjakrescevska/depositphotos.com

Mexikó

Ha a Kanári-szigetek az örök tavasz, akkor Mexikó az örök nyár világa, ha ezt az úti célt választjuk, garantáltan nem kell félnünk attól, hogy 30 fok alá megy a hőmérséklet, sőt éjszaka sem gyakran hűl 23-25 fok alá, így egészen biztosan nem fogunk vacogva ébredni az utazásunk alatt. Pálmafák, állandó és kiszámítható jó idő, pozitív emberek, csodás trópusi gyümölcsök, fehér homokos tengerpartok, a kéken pompázó Karib-tenger.

Cancúnba a nagyobb repterekről már könnyedén eljuthatunk, ráadásul Mexikó egyáltalán nem jelenti azt, hogy őrült drága nyaralásra számíthatunk, hiszen a nagyobb szállodák mellett bátran választhatunk tengerparti faházakat is, csak alaposan járjunk utána a helyi trükköknek, akkor garantáltan csodás pihenés vár ránk.

subbotina/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást