Hihetetlen, mennyit változott a hűtőnk és kamránk tartalma, ha már csak az elmúlt tíz évre gondolunk. Gondolj bele abba, hogy az élelmiszerboltok kínálata hogy kicserélődött, ami által persze a mi frigónké is. Tíz éve még a legújabb Spice Girls-ös nyalókákért álltunk sorban a büfében, most pedig a zöld szuperturmixért. Persze ez utóbbit sem áldásos túlzásba vinni, de normális keretek között a legjobb választás.
3/4 Mindenmentes ételek
Ma már találkozhatunk „mindenmentes” sütikkel, hamburgerekkel, pizzákkal, melyekben nincs glutén, laktóz, fehér cukor és semmilyen olyan adalékanyag, ami allergiás reakciókat válthatna ki az embereknél. Biztos már te is hallottad azt a mondatot, hogy: „Bezzeg a nagyszüleimnek nem volt semmilyen ételallergiája, pedig ették a zsíros fehérkenyeret és itták mellé a tehéntejet.” Nos, ez tényleg így van, hiszen a legtöbb nyugdíjas nincs is tisztában azzal, hogy mi az a glutén- vagy laktózérzékenység, mivel nekik ilyenekkel nem kellett foglalkozniuk. De miért is van ez? Többnyire azért, mert míg régen szinte mindent maguk termeltek meg az emberek, mára már a készételek lepik el az áruházak polcait.
Ennek következtében persze rengeteg káros anyag kerül az emberek szervezetébe, melyek hatására a test különböző allergiás tüneteket produkál. Tehát, mivel az alapvető emberi szokások is megváltoztak, ezért a táplálkozásunk is. Sajnos ezért szenved manapság sok ember ételallergiában. Sokak szerint ez csak egy kitalált állapot, viszont aki benne van, az tudja, hogy ez legtöbbször inkább kemény küzdelem.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!