Egészségtelen ruhadarabok, amiket kerülnöd kellene

Egészségtelen ruhadarabok, amiket kerülnöd kellene

Címlap / Stílus / Divat / Egészségtelen ruhadarabok, amiket kerülnöd kellene

Sajnos vannak olyan, egészségünkre káros ruhák, melyeket akár minden nap viselünk. Íme, a lista ezekről a darabokról!

Szűk farmer

A manapság oly divatos szűk, répafazonú nadrágok fénykorukat élik, pedig mindkét nem számára rejteget különböző problémákat.

Mivel sokszor a legkisebb farmerba próbáljuk beleerőszakolni magunkat, így könnyen meglehet, hogy egy idő után elszorítja az anyag a ereket, ami zsibbadáshoz, rosszabb esetben gyulladáshoz vezet.

Éppen ezért, bármennyire a trendinek számítanak, próbáld a saját méretedet eltalálni!A szűk nadrág a férfiakat egészségét is veszélyeztetheti, mivel ekkor a herék gyorsabban felmelegednek, és az a spermiumok pusztulásához is vezethet!

Csípőnadrág

A szűk farmerek mellett a butikok roskadásig tele vannak a csípőt szabadon hagyó darabokkal.

Legyen nyár, esetleg tél, számtalan olyan nőt – leginkább tinit- látni, akik a hidegebb időjárás ellenére is mutogatják csupasz bőrüket.

Pedig azok, akik érzékenyebbek, könnyen vesemedence gyulladást kaphatnak, esetleg fájdalmas húgyúti fertőzéseket. Nem beszélve arról, hogy lehajlásnál túl sokat megmutatnak.

Túl magas, illetve túl lapos sarkak

Sokáig egyedül a 10 centis sarkak számítottak egészségtelennek, mivel fájdalmas végtagokat és derekat eredményezhettek, viszont mára már kiderült, hogy a sarok nélküli, lapos talpú cipőket is legszívesebbek tiltólistára tennék.

Hogy miért? Azért, mert szabad utat adsz így a sarok-sarkantyú nevű betegségnek, illetve sokak számára szintén lábfájdalmat okoz. Akkor mégis mit viselhetünk? A szakértők általánosságban azt hangoztatják, hogy a legideálisabbak azok a 3-5 centis lábbelik.

Melltartó

Természetesen nem az összes melltartó egészségtelen, sőt, akiket nagyobb keblekkel áldott meg az ég, azoknak egyenesen ajánlott a viselésük, viszont fontos eltalálni a megfelelő méretet. Ugyanis, ha mellélövünk, akkor komoly gyulladások alakulhatnak ki a mellben, illetve a hónaljban, mivel elszorítja a mellszövet egy részét.

Éppen ezért érdemes évente megmérni a mellünk méretét, és ez alapján megállapítani, milyen számozásút is válasszunk, mert évente sokat változhat eme testrészünk nagysága.

De amennyiben problémát okoz a melltartó választása, nyugodtan kérj meg egy szakképzett eladó, aki biztosan szívesen segítene a megfelelő méret megtalálásában.

Sötét ruhák

Amennyiben rosszabb minőségű ruhát veszünk, mosásnál sajnos gyakran jön ki belőlük színanyag, ami természetesen nem feltétlen bőrbarát. Izzadáskor ugyanez a helyzet, így könnyen beivódhatnak a bőrbe is ezek a káros anyagok, ami allergiás reakciót, ekcémát, sőt akár rákot okozhatnak.

Éppen ezért az egészséged érdekében ne mindig a legolcsóbb ruhadarabokat válaszd, hanem ügyelj a minőségre is – ami persze nem jelenti feltétlenül a legdrágábbikat.

Nőies, karcsúsító fűzők

A régi idők divatja, a fűzők napjainkban is hatalmas népszerűségnek örvendenek, akár alsó, akár felső ruházatról van szó.

Azonban nem a legegészségesebb darab a szekrényünkben, ugyanis ha túl szoros, az izzadás okozta kellemetlenségek (pl. kiütések) és a légzési nehézségek mellett a belső szerveidet is károsíthatja.

Szerencsére ma mér nem alapkövetelmény a kórosan sovány derék, így annyira szorítsuk meg, amíg jól érezzük magunkat benne.

Szexis tanga

Minden nő tudja, hogy egészségtelen, mégis majdnem mindenki hordja. Pedig elősegíti a intim problémák bekövetkeztét, a baktériumok elszaporodását és bejutását. Könnyű lenne azt mondani, hogy váljunk meg tőle egész életünkre, viszont a megfelelő higiénia betartásával csökkenthető a betegségek kialakulásának kockázata.

Amennyiben még így is sokszor találod magad szemben különböző fertőzésekkel emiatt, csepegtess pár csepp teafaolajat a bugyidra, mivel kitűnő baktérium-gomba-illetve vírusölő anyag.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!