Lehet, hogy eddig nem hallottál róla, de ideje megbarátkozni vele: az ázsiai konyhában jól ismert zöldség – lilaság? – állítólag a jövő egyik legnépszerűbb alapélelmiszere lehet majd.
3/4 Hogyan eheted? Szinte bárhogyan!
Zöldséget a fánkra? Miért is ne! Az ube kellemes, édeskés íze miatt a filippínó konyhában gyakori összetevője édességeknek is, díszítenek vele például fánkokat, süteményeket, sőt fagylalt is készül belőle. Nyilván az, hogy mennyire marad egészséges, függ attól, hogy mennyi cukrot tesznek mellé, de mivel a zöldség eleve édeskés, ezzel azért lehet spórolni. Vidám, színpompás lila árnyalata szintén különösen alkalmassá teszi arra a szerepre, hogy édességeket dekoráljanak vele, de természetesen nem csak itt állja meg a helyét.
A sokakat gesztenyére emlékeztető íz salátákban, vagy önmagában, köretként, sütve, grillezve vagy püré formájában is tökéletes választás. Az ázsiai konyhában pörköltekbe, levesekbe is használják, sőt lisztet is készítenek belőle.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!