Nyáron, különösen a legforróbb napokon sokunknak nincs akkora étvágya, ami teljesen természetes. Azonban ebben az időszakban is fontos, hogy jóllakjunk gyümölcsökkel, zöldségekkel, fehérjével és minden olyan tápanyaggal, amelyek szükségesek a szervezetünk számára. Ehhez a hideg ebédötletek is nagy segítséget nyújthatnak, és közben még csak attól sem kell tartanod, hogy a főzés miatt még melegebb lesz a konyhádban.
1/5 Tésztasaláta feketebabbal és avokádó öntettel
A tésztasaláta klasszikus nyári finomság, amit megannyi verzióban elkészíthetsz. Ez az opció tele van paradicsommal, kukoricával és fekete babba, krémes avokádó öntettel meglocsolva pedig egy igazán egészséges és ínycsiklandó ebéd lehet. ½ érett avokádót, ¼ csésze majonézt, 2 evőkanál lime levét, 1 kis gerezd fokhagymát lereszelve, ½ teáskanál sót és ¼ teáskanál köményt pürésíts simára egy robotgépben.
Főzz ki 3 csésze tetszőleges tésztát egy nagy fazék forrásban lévő vízben, csepegtesd le, öblítsd le hideg vízzel, majd ismét csepegtesd le. Tedd át egy nagy tálba. Ha kihűlt, keverj hozzá 1 csésze apróra vágott paradicsomot, ½ csésze konzerves, leöblített feketebabot, ½ csésze kukoricát, ½ csésze Cheddar sajtot, ¼ csésze kockára vágott vöröshagymát és ¼ csésze apróra vágott friss koriandert. Locsold meg az öntettel, és kész is finomság.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!