Lelki okai is lehetnek a testi fájdalomnak - 7 testtájéki fájdalom és ami mögötte van

Kerekes Vivien
Írta: ,

Veled is előfordult már, hogy krónikus fájdalmat éreztél a hátadban, a csípődnél vagy a vállaidban, de hiába látogattál el a háziorvosodhoz, semmi különösebb okot nem talált a problémáidra? Akkor ideje lelki oldalról is megvizsgálnod magad, ugyanis lehet, hogy az életedben bekövetkező változások vagy egy régen magadba temetett vita okozza a sajgó fájdalmaidat.

Kínzó nyaki fájdalmak Kép forrása: etsy, PhotoAlmanac

Lehet, hogy kényelmetlen volt a párnád, vagy szokatlan pózban aludtál éjszaka, és amiatt érzel fájdalmat a nyakadban.

Ha viszont kizártad ezeket a tényezőket, és mégis napok óta fennáll a problémád, előfordulhat, hogy lelki okok állnak a háttérben.

Valószínűleg történt egy kellemetlen dolog az életedben, amit azóta sem tudtál megbocsátani – lehet, hogy egy ismerősödnek, de az is előfordulhat, hogy saját magadnak.

Sajgó érzés a vállaidban Kép forrása: tumblr, nochedeinvierno13

Állandóan fájnak a vállaid? Valószínűleg azért, mert hatalmas érzelmi súlyt cipelsz rajtuk, amit nem osztasz meg másokkal – így kénytelen vagy teljesen egyedül megküzdeni velük.

Ha sosem mondod el másoknak, hogy megbántottak, egy idő után teljesen elemészt belülről a probléma, és ezt bizony a tested is megérzi.

Próbálj megnyílni legalább a barátaid felé: meglátod, hamarosan csökkenni fog a válladban érzett fájdalom, ráadásul a kedved is sokkal vidámabb lesz.