Imádom a szuflét, mikor kívülről szépen megsült, belül pedig krémesen folyik. Ezzel a sütivel jó, ha az időzítésre odafigyelsz, egyrészt a sütési időben, másrészt pedig abban, hogy akkor a legfinomabb, amikor kiveszed a sütőből, hiszen akkor még folyik, krémes és egyszerűen csodás!
Hozzávalók:
- 11 dkg cukormentes étcsokoládé,
- 5 dkg liszt,
- 3 dkg vaj,
- 3 tojás
A csokit vágd kis darabokra, és vízgőz fölött olvaszd meg a vajjal. Ha összeállt, a tűzről levéve add hozzá a tojások sárgáját (itt figyelj arra, hogy gyorsan keverd, nehogy összeugorjon a tojás). A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd fel, majd óvatosan forgasd bele a csokis masszába.
Ezt követően add hozzá a lisztet, és keverd egyenletesre a tésztát. A sütőt melegítsd elő 240 fokra, vajazd ki a szufléformákat, majd kanalazd bele a krémet. Fontos, hogy mindegyik formában a pereméig érjen a krém, különben nem fognak szépen megnőni sütés közben.
6 percre tedd a sütőbe a formákat (közben a sütőt nem szabad kinyitni, az időt pedig pontosan kell mérni), majd ha lejárt az idő, vedd ki, hagyd egy-két percig hűlni és már fogyasztható is!