8 dolog, ami sosincs meg, amikor kéne

8 dolog, ami sosincs meg, amikor kéne

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 8 dolog, ami sosincs meg, amikor kéne

Folyton kéznél vannak – kivéve, ha nagyon kellenének. Csokorba szedtük, mire lenne akár napjában többször is szükséged, de a sors kifürkészhetetlen humorának köszönhetően általában csak órákkal előbb vagy később találod meg őket.

Hajbavalók

Néhány száz forintos csomagokban vágják hozzád tucatjával minden sarkon, és többnyire veszel is, mert a legutóbbi pakkot nem találod sehol…
A hajgumik és –csatok rejtélye örök, hiszen hiába hagysz belőlük direkt mindenhol – a táskádban, az íróasztalod fiókjában vagy akár a konyhapulton – egyszerűen nincsenek sehol, amikor éppen szükséged lenne rájuk. Bezzeg, ha tökéletes a frizurád, tömegesen kerülnek elő az éterből a kis huncutok!

A kedvenc zoknid párja

Mindenkinek van kedvenc zoknija. Még a világ vezető politikusai, vagy a több ezer főt foglalkoztató vállalatok vezérigazgatói is más embernek érzik magukat, ha a lábfejükön a kedvenc színük, mintájuk vagy éppen mesefigurájuk feszül.
A baj csak az, hogy a mosás, a szárítás, a teregetés és a fiókba dobálás káoszában valahogy mindig elkeveredik a legkedvesebb darabok párja, így félperces néma gyászt követően kénytelen vagy előhalászni helyette valami teljesen átlagosat.

Telefontöltő

Délután fél négy után senki se keressen, mert az okostelefonod aksiját addigra lemeríted – a töltőt pedig hiába próbálod mindenhová magaddal vinni, vagy akár tartalékot beszerezni belőle, valahogy sosincs ott, amikor kéne.
Már az is megfordult a fejedben, hogy napelemes készüléket veszel, csak hát azzal egyfelől sokkal tovább tart a töltés, másrészt pedig télen elég nehézkes…

Apró

Kétszázvalahány forintos beruházást hajtottál végre a büfében vagy a kisboltban, de annyira „kártyás” lettél az utóbbi években, hogy eszedben sem volt: kizárólag az automatából frissen kivett tízezres és a plasztikkártya van nálad.
Utóbbit nem fogadják el, előbbi láttán pedig a pénztáros némán szidja az egész családfádat. Bezzeg, amikor hazaérsz, megtalálod a táskád legfélreesőbb zsebében létrejött spontán érmeraktárat.

Üres szék a kajáldában

Amikor beálltál a sorba, még a fél ebédlő üres volt. De mire a kezeid között gőzölögnek a mennyei falatok, már hitetlenkedve meredsz a semmiből termett tömegre: bizony, egyetlen szabad hely sincsen.
Ha elkezdesz azon filózni, honnan került elő ennyi ember, kihűl a levesed. Nincs más választásod, mint lehuppanni a legszimpatikusabbnak tűnő illetővel szemben, és esetlenül elnézni egymás válla fölött csámcsogás közben.

Konnektor

Egyszerre akarod használni a laptopod, tölteni a telefonod, és hát a fényképeződ is lemerült, úgyhogy nem ártana kapásból három konnektort találnod?
A huszonegyedik századi ember réme a konnektor nélküli környezet, ahol a kütyük sajnos egy időre kilehelik a lelküket, elzárva gazdájukat a világ pezsgésétől.

Ez van, ha az épületek és a közlekedési eszközök nem tartják a lépést velünk…

Egy segítőkész bolti eladó

„Segíthetek valamiben?” – kérdezik tőled mosolyogva lépten-nyomon. Olykor még zavar is egy kicsit a dolog. Amikor viszont tényleg szükséged lenne némi iránymutatásra, mintha a föld nyelt volna el minden eladót.
Ez nem az ő hibájuk; egyszerűen Murphy alakította így, hogy a törvényei miatt tűvé kelljen az üzlet összes szegletét tenni. Ja, és előfordulhat, hogy a nehezen megtalált célszemély minden kérdésre tudna válaszolni, csak pont arra az egyre nem, amit feltettél neki…

A bátorságod

Hogy szavakba öntsd a szeretetet. Vagy hogy bocsánatot kérj. Esetleg mindkettő. Utólag meg fogod bánni az elszalasztott alkalmat – előre szólunk!
Pedig a fejedben milyen egyszerűen hangzott… A te életedben mi az, amit mindig keresni kell?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást