Otthon / Szórakozás

5 dolog, ami nélkül nincs karácsony

5 dolog, ami nélkül nincs karácsony

Még alig faragtuk ki művészien a sütőtökeinket, amikor feltűntek a hipermarketek polcain a Mikulások. A háttérben üvölt az All I want for Christmas és december elsején hanyagsággal vádolnak meg, mert nem vettél még mindenkinek karácsonyi ajándékot. A JimJam összeállításából kiderül, felnőttként miért nem olyan meghitt a karácsonyi készülődés.

Csendes éj maraton

Észre se vesszük, és mindenhol ott vannak: mire vége az ünnepeknek, már a fejünkbe is beférkőznek. Akármilyen megtévesztő, nem egy földönkívüli invázióról, hanem a fenséges karácsonyi dalokról beszélünk. A bevásárlóközpontok a legördögibbek: kezdetben meg se halljuk, hogy a megszokott slágerek között fel-fel tűnik a Jingle Bells, majd december közepén azon kapjuk magunkat, hogy a Last Christmast dúdoljuk. Mire eljön a várva várt karácsony és felhangzik a Mennyből az angyal, visszasírjuk az októberben napi hatvanszor lejátszott Adele számokat.

Kerti törpe szezon vége!

Karácsonykor megszaporodnak a betörési bejelentések – nem csak a Reszkessetek, betörőkre gondolunk. A falmászó Mikulás a karácsony kerti törpéje, amit a dekorálás mesterei közszemlére helyeznek. Persze ezen már fenn sem akadunk: a huszonegyedik század trendje szerint karácsonykor a fa helyet a házat kell kidíszíteni. Kifejezetten a zöldövezetben lehet találni gyöngyszemeket: az aggódó környezetvédők a belváros teljes világítását aggatják a fáikra, ezzel is megmutatva az utat a Három Királynak. Csak mire ideérnek, már rég áramszünet van 20 km-es körzetben napok óta a túlterheltség miatt…

160 karakter

 „Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!” Nincs karácsony a telefon folyamatos berregése nélkül: ez a tíz éve nem látott ismerősök kedvenc időpontja arra, hogy emlékeztessenek bennünket a létezésükre. Régen, mint minden, ez is bájosabb volt: a postás megállás nélkül szállította a közhelyes idézetekkel ellátott képeslapokat, amiket örök emlékként őrizgetünk. A rendkívül mély és szeretetteljes sms-eket azonban nem tudjuk egy dobozban berakni az ágy alá, ellenben találgathatjuk, hogy a hétjegyű mobilszám kit takarhat.

Kis fenyőfa, nagy fenyőfa

Kicsi, nagy, műanyag, igazi, görbe, egyenes… a karácsonyfákból végtelen a választék. Miután kiválasztottuk a tökéleteset, elkezdődhet minden karácsony legizgalmasabb „Vajon belefér a fa a talpazatba?” programja. Természetesen csak egyféle kimenetel létezik: addig vágjuk a törzset, míg el nem fogy és utána jöhet az elkeseredett imádkozás, és a családi „jóhangulat” megalapozása.

Mesére fel!

A televíziós csatornák minden évben azon törik a fejüket, hogyan lehetne még több olyan filmet összeválogatni, amelyben a karácsonyból kiábrándult ember megtalálja az ünnep örömét, esetleg ő maga lesz a Mikulás. Amennyiben meguntad a közhelyáradatot, ajánljuk a JimJamet: az ünnep alatti kikapcsolódás idején az egész családnak feledhetetlen szórakozást biztosít. Megható történeteket nézhetünk a karácsony minden napján, anélkül, hogy kívülről fújnánk őket: a Tarkavidék hőse egy szokatlan fantáziavilágba visz el minket december 25-én és 26-án 17:00-kor, gyermekkorunk kedvencének, Pingunak a kalandjait pedig 20:25-kor követhetjük nyomon.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást