Párkapcsolat / Szerelem

7 dolog, ami házisárkánnyá tesz

7 dolog, ami házisárkánnyá tesz

Az állandó hajtogatás általában amúgy sem célravezető – akadnak viszont olyan témák, amelyeknek a folytonos emlegetése jobban megmérgezi a párkapcsolatodat, mint hinnéd. Összegyűjtöttük, mit érdemes más kommunikációs stratégiával megközelítened, ha nem szeretnél házisárkánnyá válni!

Féltékenység

A túlzott birtoklási vággyal és a féltékenységgel tulajdonképpen nemcsak a kedvesedet ejted csapdába, hanem saját magadat is. 

Minél inkább hajlamos vagy ismételgetni, hogy nem bízol benne, annál nagyobb igény támadhat benne egy olyan társ iránt, akinek nem szükséges számot adnia minden egyes lépéséről. Bevonzod tehát azt, amitől egész végig a legjobban rettegtél… Hát kell ez neked?

Szexuális problémák

Női ésszel nyilvánvaló, hogy a lelki hátterű szexuális problémát beszélgetéssel lehet feloldani – igen ám, de nem mindegy, hogy milyennel!

A szüntelen nógatás itt nem vezet eredményre.

Ahelyett, hogy mindenáron próbálnád „meggyógyítani” a párodat, forduljatok inkább közösen szakemberhez.
Ha sokáig halogatjátok a dolgot, a végén még olyan új gátlások is kialakulhatnak a szerelmedben, amelyek nemcsak a szexet blokkolják, hanem a köztetek lévő kommunikációt is.

Régi ügyek

Ne hagyd, hogy a múlt baljós árnyékot vessen a jelenedre! 

Amennyiben az előző kapcsolataidból vannak olyan rossz emlékeid, amelyek miatt bármilyen lelki problémával küszködsz – legyen az önértékelési zavar, túlzott függőség, bizalmatlanság vagy bármi egyéb –, akkor ismerd fel: nem visz közelebb a megoldáshoz, ha nekiállsz mindezt a mostani párodnak ismételgetni! 

Ha pedig már ebben a szerelemben ért valamilyen hatás, döntsd el, hogy teljesen megbocsátod vagy elengeded – köztes opció nincsen.

Anyagi gondok

A pénzügyek a mindennapi élet szerves részét képezik. Szinte alig él olyan pár a Földön, aki ne tapasztalt volna ilyet, csak más-más szinten. Van, ahol a másnapi kenyér a téma, míg mások a vadonatúj luxusautó extráin kapnak össze. 

De egyvalami mégis közös ezekben a problémákban: éppúgy képesek aláásni a párkapcsolat stabilitását. Mi lenne, ha mostantól nem hátrafelé néznétek ebben a kérdésben, hanem inkább előre?

Anyós-após macera

Ha a szülők nem elégedettek a gyermekük párválasztásával, vagy egyszerűen még nem állnak készen arra, hogy felnőtt szerepben lássák a saját csemetéjüket, abból hatalmas probléma kerekedhet. 

De csak akkor, ha hagyod! Megértő, elfogadó, asszertív magatartással rengeteget tehetsz a helyzet javításáért. Ráadásul a kezedben a kulcs, hogy mennyire hagyod magad felidegesíteni, illetve mennyire engeded ezt témaként kettőtök közé férkőzni.

Gyermeknevelési stílus

A nagykönyvben úgy van megírva, hogy a szülőkben megbonthatatlan egységként kell megjelenniük a csemeték előtt. Igen ám, de a mindennapokban ez korántsem mindig sikerül.

Azon kívül, hogy a fontosabb kérdésekben igyekeztek előre egyeztetni, érdemes ezt az „elvárást” inkább hatályon kívül helyezni – olyan értelemben, hogy ne szorongj miatta minden apró döntésnél, mert akkor eleve negatív érzésekkel mész bele a helyzetbe, s annak csakis konfliktus lehet a vége.

A régi tűz

Nem a köztetek lévő, hanem még az azelőtti… Az ex, aki nem tűnik el az életetekből teljesen, és folyton drámai veszekedések oka. Amennyiben tényleg ennyire felkavar titeket egy harmadik személy puszta jelenléte, érdemes külön-külön elgondolkodnotok rajta, hogy mégis valójában miért nem tudtok teljes mértékben megbízni egymásban.

Lehet, hogy a következtetés kellemetlenül fog érni, de pusztán egyetlen ember még sosem tett tönkre párkapcsolatot, mert minden interakcióhoz legalább ketten kellenek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást