Pénz és hivatás

Ezt az 5 dolgot érdemesebb használtan megvenni

Ezt az 5 dolgot érdemesebb használtan megvenni

Könyvek

Mindegy, hányszor olvasták el, a könyvekből nem fog kikopni a betű. Egy tankönyv esetében érdemes lehet megfontolni a friss kiadást, mert egy régebbi verzióban esetleg eltérhet az oldalszám vagy a feladatok számozása, ami megnehezíti az órai munkát, de például az atlaszok, albumok beszerzése itt is jobb lehet használtan. Verses könyvek, regények, képregények beszerzése pedig mindenképpen antikváriumból ajánlott, vagy még jobb, ha beiratkozol egy könyvtárba!

Természetesen vannak könyvek, amiket megéri újonnan megvenni, ha ezzel szeretnél például támogatni egy kortárs szerzőt – más esetekben azonban a használt könyv vásárlása környezetvédelmi és anyagi szempontból is okosabb döntés.

Arról nem is beszélve, hogy a régi lapoknak még az illata is jobb!

Gyerekruhák

Minden szülő tudja, hogy egy kisgyerek szekrényében vannak olyan darabok, amiket hamarabb kinő, mint hogy egyáltalán egyszer is felvette volna őket, de még a kedvenc darabokat is ritkán hordja rongyosra egy 4 hónapos csecsemő…

Érdemes belépni anyukás Facebook csoportokba, vagy felkeresni a börzéket, mert sokszor szó szerint pár forintért szerezheted meg használtan, de mégis gyakorlatilag teljesen újan a boltban sokszor vérforralóan drágán kapható gyerekholmikat. Nézz szét a használtruha-boltokban is, itt is kapni jó minőségű holmikat, sokban még a címke is benne van.

Használat előtt persze nem árt egy mosás magasabb hőfokon, de úgyis az újan vett ruhát is érdemes kimosni, mielőtt a gyerekre adod.

Játékok

Ha már a gyerekeknél tartunk: természetesen sokkal környezettudatosabb és költséghatékonyabb, ha használtan veszed meg a játékokat. Gondolunk itt elsősorban a műanyagra, ami sok száz év alatt sem bomlik le, ellenben remekül fertőtleníthető!

Ugyanakkor nem csak a gyereknek, magatoknak is érdemes használtan venni a társasjátékot, kártyajátékot, vagy bármi mást, ami a hobbitokhoz kell. Bizonyosodj meg róla, hogy nem hiányzik egyetlen lap vagy bábu sem, jó állapotban, használható állapotban van a játék, és akkor garantáltan jó üzletet csinálsz.

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Avatar
    Christine
    2020.10.07., 12:20

    Bútor? Ez most komoly? Honnan tudod, hogy nem bújt-e meg benne szú, vagy bármilyen bogár, amit aztán beviszel szépen a lakásodba és minden másodat is szépen eláraszt. Okostódi.

    Válasz

Írj egy hozzászólást