5 dolog, amit a saját érdekedben semmiképp se tegyél meg egy repülőgépen

5 dolog, amit a saját érdekedben semmiképp se tegyél meg egy repülőgépen

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 5 dolog, amit a saját érdekedben semmiképp se tegyél meg egy repülőgépen

Míg korábban a repülős utazás igazi luxusnak számított, addig mára már rengeteg olcsó fapados járatot lehet találni, amelyek segítségével jó áron utazhatsz el csodálatos helyekre. Ha nyáron már te is repülővel utazol el vakációzni, érdemes képben lenned arról, mi az, amit semmiképp sem jó ötlet megtenni egy gépen!

Ne vedd le a cipődet!

Míg egy órákon át tartó autós utazásnál érthető, hogy kényelmetlenné válik a szandálod, és inkább mezítláb utazol, addig a repülőgépen ezt semmiképp se tedd meg.

Nem csak azért, mert mások számára zavaró lehet, hanem azért is, mert ez akár az egészségedet is károsíthatja!

Noha a repülőket gyakran takarítják, a padlón található szőnyegben könnyebben megbújnak a baktériumok, mint a székeken, a turbulencia pedig csak még inkább rátesz erre egy lapáttal.

A visszakeringetett levegő egyébként is több fertőzést okozó részecskét tartalmaz, így gyakoriak a megbetegedések repülés után, pláne, ha mezítláb utaztál.

 

Ne viselj kontaktlencsét!

A kontaktlencse nagyon hasznos találmány a hétköznapok során, azonban kétség kívül szárazabbá teszi a szemed egy egész napos viselés után.

A repülés közben a nagy magasság miatt a levegő is sokkal szárazabbá válik a kabinban, így ez kombinálva a lencsével nagyon kellemetlen érzést eredményezhet a szemednél.

Könnyebben kiszáradhat, sőt, be is pirosodhat, így sokan azt javasolják, hogy inkább szemüvegben utazz hosszabb távon.

 

Ha náthás vagy, készülj fel előre!

Ha megfáztál repülés előtt, és be van dugulva az orrod, feltétlenül készülj fel előre, és vigyél magaddal orrcseppet a kézipoggyászodban.

Repülés során ugyanis a nyomáskülönbségek miatt folyamatosan bedugul majd a füled, ha pedig az orrodon keresztül épp nem kapsz levegőt, ez csak még nagyobb nyomást helyez a füleidre, ami súlyos esetekben, hosszú időn keresztül komolyabb következményekkel is járhat!

 

Ne igyál szénsavas italokat!

A nyomáskülönbség számtalan módon hatással van a testedre, ennek egyik eredménye pedig, hogy könnyen felpuffadsz a repülőgépen ülve.

Ez egy több órás utazás során nagyon kellemetlenné válik, így ha ezek még szénsavas italokat is fogyasztasz, a puffadás sokkal erősebbé válik.

Sokkal jobb ötlet, ha szimplán csak vizet vagy gyümölcslevet fogyasztasz az út során.

 

Ne ülj leghátra!

Legalábbis abban az esetben, ha hajlamos vagy rosszul lenni a tömegközlekedésen és egyéb mozgó járműveken.

A szédülés és hányinger ugyanis repülés közben is jelentkezni fog, ha nem a megfelelő helyen ülsz.

Azt javasolják ilyen esetekben, hogy a legjobb, ha az első ülések közül válogatsz.

Ilyenkor nem látod magad előtt a nagyobb tereket és a mozgást, könnyebben összpontosítasz, és kisebb eséllyel leszel rosszul hosszabb távon is.

 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!