5 dolog, amit másképp csinálnak a megnyerő alfanők

5 dolog, amit másképp csinálnak a megnyerő alfanők

Címlap / Életmód / Egészség / 5 dolog, amit másképp csinálnak a megnyerő alfanők

Nem harcos szellemű férfigyűlölőkről lesz szó, hanem olyan hölgyekről, akik pontosan tudják, mit akarnak az élettől – és nem riadnak vissza sem az időközben felmerülő akadályoktól, sem pedig a másfajta kommunikációs stílusú emberektől.

Élvezik az életet

Akárhol is tartanak éppen, tudják, mi a céljuk, és az afelé vezető úton is megtalálják az örömüket.

Nem számít, hogy egyedülállóak, párkapcsolatban élnek, esetleg a kettő közötti „bonyolult” státusz jellemző rájuk – a lényeg, hogy nem fásulnak bele.

Ha nem elégedettek a munkájukkal, lázasan keresik az új lehetőségeket, miközben a meglévőnek a megbecsüléséről sem feledkeznek meg.

Nem haboznak beiratkozni egy tanfolyamra, kipróbálni egy új sportágat, vagy elmenni egy frissen megnyílt étterembe.

Nem csak akörül forognak a gondolataik, amit „egyszer majd” elérnek, hanem két lábbal állnak a földön – itt és most, a jelenben.

Megteszik az első lépést

Akár egy vadidegen megszólításáról, akár egy üzleti ajánlat megtételéről van szó, a megnyerő alfanők nem restek magukra vállalni az első lépést.

Mert előbb vállalják be a nemleges válasz kockázatát, mint azt, hogy a partvonalon ácsorogjanak kiszolgáltatottan.

Nem várják, hogy külső segítség formájában a szájukba repüljön a sült galamb.

Noha egyfajta rámenősségről van szó, koránt sem kell hozzá elsöprő, férfias határozottság – női bájjal is meg lehet oldani az ilyesmit.

Sőt, még növeli is az esélyeket, ha valaki kedvesen kezdeményez bármit!

Nem értékelik le magukat

Elég kevés ember él a Földön, aki a nap huszonnégy órájában száz százalékig elégedett lenne önmagával és a sorsával.

A megnyerő alfanők azonban elfogadják a tényt, hogy mindig akad majd náluk fiatalabb, okosabb és vékonyabb – ez természetes dolog, tehát nem stresszelik magukat rajta.

Tisztában vannak vele, hogy nem csupán egyetlen tulajdonság határozza meg őket, pláne nem olyan kaliberű dolog, mint mondjuk a ruhaméret.

Kerek egészként tekintenek magukra, s énjük megbonthatatlan egységéről csakis a megfelelő tisztelettel nyilatkoznak.

Elvégre hogyan is remélhetnének elismerést, ha nem adják meg saját maguknak?

Nem ténferegnek a múltban

A „bárcsak így vagy úgy cselekedtem volna” kezdetű gondolat bárkiben felmerülhet – és teljes joggal, hiszen érdekes az alternatív utak végiggondolása.

Világos azonban, hogy a feltételes múlt időben fogalmazott ideák időpazarlást jelentenek az „itt és most” cselekvéshez képest.

Nem az a fő kérdés tehát, hogy mi lenne most, ha anno másképpen döntesz, hanem az, hogy a már megváltoztathatatlan múlt hatását hogyan éled meg a jelenben.

Egy csomó mindent tehetsz ugyanis a saját érdekedben – ám semmi esélyed erre, ha a gondolataidat folyton a múltban felejted.

A megbánás és a belátás dicséretes, de csak úgy van értelme, ha a gyakorlatban is képes vagy hasznosítani a felismeréseidet.

Szólnak, ha problémájuk van

A megnyerő alfanők nem azok, akik a hátad mögött kibeszélnek, miközben a szemedbe mosolyognak.

Amennyiben úgy érzik, valaki megsértette vagy megbántotta őket, még véletlenül sem a takaró alatt szipognak, hanem egyenesen közlik az illetővel a játékszabályokat.

Ez valamennyi érintett számára sokkal előnyösebb, mert a passzív-agresszív kommunikáción kívül a mindennapi stressz is minimálisra csökkenthető vele.

Persze, ehhez őszinteség és frappáns fogalmazásmód szükséges, különben a konfliktusok túlzott megélésének révén könnyű átcsúszni a drámakirálynő szerepébe – aminek viszont már semmi köze az alfanőstényéhez.

A leírás alapján te is megnyerő alfanő vagy, esetleg ismersz ilyet?

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!