Elég riasztó: 5 dolog, amit a Google pontosan tud rólad

Elég riasztó: 5 dolog, amit a Google pontosan tud rólad

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Elég riasztó: 5 dolog, amit a Google pontosan tud rólad

1. Minden hely, ahol jártál

Kényelmes dolog, hogy a kereső azonnal felajánlja neked a legközelebbi automatát, ha beírod a „bank” szót, vagy kellemes közeli éttermeket ajánl, de ennek az az ára, hogy mindig pontosan tudja is, hogy hol vagy, és ezt meg is jegyzi rólad – legalábbis a mobilszolgáltatók ezt lehetővé tehetik.

Ha nem szeretnéd, hogy a Google lássa, mikor merre jársz, kapcsold ki a helymeghatározás funkciót, de legyél tisztában vele, hogy akkor az ezzel járó kényelmi szolgáltatásokról is le kell mondanod.

2. Minden egyes emailedet

Előfordult már veled, hogy egy barátnőddel emailben osztottál meg egy jó csirkereceptet, és néhány perccel később egy nagyáruház akciós húskínálatát láttad a megjelenő reklámok között? Ha más életeseményt osztasz meg valakivel, például hogy eljegyeztek, vagy babát vártok, szinte biztos, hogy csak esküvőhelyszínek vagy babaágyak hirdetéseit látod majd a jövőben.

Ez azért van, mert a Gmail megosztja a leveleid tartalmát a Google-lel, és az a hirdetések személyre szabására használja az abból leszűrt információkat. Ez persze nem azt jelenti, hogy valakik ülnek egy irodában, és olvasgatják a leveleidet, de ha bizonyos szavak megjelennek a levelezésedben – vagy akár a keresési előzményeidben – akkor bizony ennek megfelelően alakulnak a számodra megjelenített hirdetések is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást