6 dolog, amire az otthoni irodádban szükséged lesz

6 dolog, amire az otthoni irodádban szükséged lesz

Címlap / Otthon / Dekor / 6 dolog, amire az otthoni irodádban szükséged lesz

Az egyik legnagyobb előnye annak, ha otthonról dolgozol, hogy az „irodádat” teljesen a saját ízlésednek megfelelően rendezheted be. Ahhoz azonban, hogy a munkádat profi módon tudd végezni, meg kell teremtened magadnak a megfelelő munkakörnyezetet. Mutatjuk, mire is lesz szükséged!

Megfelelő irodai bútorok

Attól még, hogy otthonról dolgozol, szükséged lesz megfelelő irodai berendezésre. Gondold végig, milyen jellegű bútorok azok, amelyek illeszkednek az otthonod berendezéséhez, de mégis kényelmesek és praktikusak.

A szék kiválasztásánál ne légy szűkmarkú – a több órás ülőmunka az otthonodban sem kíméli a gerincedet! A dizájner darabok ugyan nagyon mutatósak, de nem feltétlenül felelnek meg a célnak, így inkább azt javasoljuk, hogy ruházz be egy rendes irodai székre. Igaz, hogy ezek nem mindig olyan csajosak, viszont a hátad hálás lesz érte.

Rendszerezők

Ha otthon rendezed be az irodádat, akkor a különféle irodai eszközökről – úgy, mint tollak, nyomtatópapír, nyomtató patron, tinta – neked kell gondoskodni.

Ahhoz, hogy rendet tudj tartani, szükséged lesz különféle rendszerezőkre is, melyekben nem csak ezeket az eszközöket, de akár a különféle dokumentumokat is tárolhatod.

Személyes kiegészítők

Az otthoni munkaállomásod nem csak a munkahelyed, de a személyes tered is egyben, ezért fontos, hogy tükrözze a személyiségedet és komfortosan érezd magad benne!

Bártan helyezz ki olyan tárgyakat, játékokat, amelyek pár percre kikapcsolnak, vagy éppen ellenkezőleg, energiával töltenek fel és serkentik a kreativitásod.

Tegyél ki pár családi képet vagy a gyerekek rajzait, de akár motiváló idézeteket is kiragaszthatsz, amiktől jobban pörög majd a munka.

Arra azért ügyelj, hogy ne vidd túlzásba a dekorálást, és maradjon meg az irodai jelleg, nehogy a sok személyes kütyü elterelje a figyelmedet a munkáról!

Növények

A másik módja, hogy az irodádat még személyesebbé varázsolt, ha egy-két növényt is beszerzel.

A szobanövények nem csak látványosak, de az egészségre is jó hatással vannak! A levegő tisztításában és párásításában is szerepet játszanak – a párás levegő hatására csökken a szem és a torok irritációja, és javul a közérzet is.

A következő növényeket bátran használd az otthoni irodádban, mert kevés törődéssel is rendkívül mutatósak: árnyék liliom, vitorla virág, kaktusz félék, zámia, dracéna, zöldike és szobai futóka.

Testedző eszközök

Ha ülőmunkát végzel, akkor elengedhetetlen, hogy a nap folyamán többször megtornáztasd az elgémberedett végtagjaidat, és a hátizmodat is erősítsd.

Egy pár perces tekerés a szobabiciklin egyből feltölt majd energiával – de egy lépegetőt vagy futópadot is beszerezhetsz, amit akár telefonálás közben is használhatsz! Persze nem feltétlenül kell drága testedző gépekre költened, egy pár súlyzó vagy egy jógaszőnyeg is megteszi. 

A lényeg, hogy mozgasd meg magad – ez nem csak a testednek fog jót tenni, de a vérkeringésedet is felpezsdíti, amitől a munka is jobban megy majd.

Egy ajtó

Igen, attól még, mert az otthon melegéből intézed a dolgaidat, szükséged van egy elszeparált részre, amit ténylegesen a munkahelyednek nevezhetsz – hiszen a legegyszerűbben az otthoni dolgok tudják elvonni a figyelmedet a munkáról! Ha viszont van egy hely, ahová visszavonulhatsz és dolgozó üzemmódba kapcsolhatsz, akkor a család sem fog zavarni téged.

Amennyiben nincs lehetőséged arra, hogy egy külön szobában alakítsd ki az irodádat, akkor válaszd ki a lakás legcsendesebb szobáját, vagy keríts el egy kis zugot a nappaliban, ahol jók a fényviszonyok és nyugodtan dolgozhatsz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást