A só a legalapvetőbb ételízesítő, minden háztartásban fellelhető. Tartósítószerként, fizetőeszközként is funkcionált, a legkisebb királylányról és édesapjáról szóló közismert népmesében pedig a szeretet fokmérőjeként került a középpontba. Mi most azt szeretnénk neked megmutatni, mennyi mindenre felhasználhatod otthon ezt a vegyszermentes, olcsó csodaszert!
3/6 Vágódeszka fertőtlenítésére
A fa vágódeszkán sokféle alapanyag megfordul, hiszen nyers húst, halat, hagymát, zöldségeket is vágsz rajta.
Biztos te is szereted tisztán tartani a konyhai eszközöket, viszont nem muszáj méregdrága vegyszerekre költened. A citrom és só kombinációja – mint annyi más területen – itt is megteszi a hatását.
A baktériummentesítéshez szórj sót a deszkára, majd citrommal jól dörzsöld bele a szemcséket a fa rostjaiba! Hatékony szagtalanító súrolószert készíthetsz úgy is, hogy egy kevés szódabikarbónát és sót vízzel sűrű péppé keversz, majd ezzel dörzsölöd át a vágódeszkát, végül leöblíted hideg vízzel.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!