5 apró trükk a hétvégére, hogy ne utáld a hétfőt

5 apró trükk a hétvégére, hogy ne utáld a hétfőt

Címlap / Életmód / Egészség / 5 apró trükk a hétvégére, hogy ne utáld a hétfőt

Tulajdonképpen már a vasárnap délutánt is azzal töltöd, hogy előre utálod a hétfőt, amikor munkába kell menned? A tapasztalatok szerint az alábbi trükkök segíthetnek, hogy a hétvégi regenerálódás valóban hatékony legyen, és jobb kedvvel érkezz majd meg a munkába!

Legyél jelen!

A legrosszabb, amit tehetsz, ha már hétvégén is a munka miatt aggódsz, ahelyett, hogy a pillanatot, a pihenést élveznéd.

Ha eszedbe is jut valami probléma, próbáld félretenni, kikapcsolni, és tudatosítani magadban, hogy ez az időszak most a pihenésről szól, a munkának is meg lesz majd a maga ideje.

Ha végképp nem megy a dolog, akkor szánj egy fél órát arra, hogy megválaszolod azt az e-mailt, kitöltöd azt a táblázatot, vagy csak összeírod, hogy hétfőn milyen teendőket és mikor kell elvégezned.

Inkább áldozz fel ennyit a hétvégédből, hogy utána nyugodtan pihenhess, mint hogy két napon keresztül nyomasszon valami, ami miatt nem tudsz lazítani.

Ha viszont ezzel megvagy, dőlj hátra, és élvezd a pihenést!

Legyél aktív!

Lehet, hogy most azt érzed, hogy a legjobb az lenne, ha egész nap a kanapén heverhetnél, és sorozatot nézhetnél, de hidd el, hogy ha az egész hétvégéd a lustálkodásra megy el, nem fogod jobban érezni magad.

Pihenni persze kell, de próbálj valami olyan elfoglaltságot keresni, amitől jól is érzed magad.

Ez lehet egy hobbi gyakorlása, de akár a konyha kitakarítása, vagy egy régóta halogatott dolog elvégzése is.

Ha úgy érzed, hogy a munkád kívüli életedben is tettél valami hasznosat, az sokkal jobban feltölt, és sokkal könnyebb lesz visszatérned a feladataidhoz, mintha úgy éreznéd, hogy csak az íróasztalod mellett éled az életedet.

Menj a szabadba!

Egy rövid séta akkor is belefér, ha nem a legfényesebb az idő, de ha süt a nap és tiszta az ég, akkor főleg irány a szabad!

Már az is nagy különbséget jelent, ha kiülsz olvasgatni az erkélyre, mert a napfény jó hatással van a közérzetedre, de a zöld környezetben töltött idő segíti a feltöltődést, javítja a keringést, így valósággal csodát tesz veled.

Ha nem érzed úgy, hogy állandóan négy fal közé vagy zárva, sokkal kevésbé fog rosszul esni, amikor hétfőn vissza kell menned a munkába.

Légy hálás!

Tudatosítsd magadban a hétvége folyamán, hogy mik azok a dolgok, amikért hálás vagy.

Nagyon jó, ha elszánt vagy, és szereted a munkádat, de ne feledkezz meg azokról a dolgokról sem, amelyek ettől függetlenül vannak jelen az életedben, és amiknek igazán, szívből örülni tudsz: ez lehet egy ablakodban kihajtó virág, egy nagy séta a kutyáddal, vagy egy családoddal elköltött vacsora is.

Ne hagyd, hogy a stressz mindent megmérgezzen, ha emlékezteted magadat arra, hogy szereted az életedet, szereted azt, aki vagy, sokkal könnyebben kezeled a feszült helyzeteket, akár a kellemetlen feladatokat is, és nem a negatív oldalát látod meg mindennek.

Vértezd fel magad!

Végül pedig, bár hétvégén a pihenésre érdemes figyelned, azért készülj fel a hétfőre is: készíts magadnak valami finom, de egészséges ebédet, amit elcsomagolhatsz, tölts le a telefonodra néhány új számot, amit munkába menet hallgathatsz, vagy tegyél a táskádba egy jó könyvet.

Vasárnap este készítsd elő a reggelidet, amiért jól esik majd felkelni, és készítsd ki a ruháidat, amikről tudod, hogy jól érzed magadat bennük.

Ha minden a kezed ügyében lesz, hogy egy szuper munkanapot vigyél véghez, akkor a hétfő nem az ellenséged, hanem inspiráló versenytársad lesz majd!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást