12 dolog, aminek semmi keresnivalója a szekrényedben – mégis ott tárolod

12 dolog, aminek semmi keresnivalója a szekrényedben – mégis ott tárolod

Címlap / Stílus / Divat / 12 dolog, aminek semmi keresnivalója a szekrényedben – mégis ott tárolod

Minden, amit nem hordasz

És most nem a ruhákra gondolunk. Szabadulj meg mindentől, ami nem a gardróbodba való, és csak a ruháid elől foglalja a helyet. Ilyenek az üres, nem használt fogasok, a karácsonyi dekoráció, a csomagolópapírok, a nagy helyet foglaló sportfelszerelések, iratok stb.

Ezeket pakold át egy másik szekrénybe, komódba vagy a pincébe, a lényeg, hogy nem itt van a helyük!

Túl kicsi vagy túl nagy

Sokszor hajlamosak vagyunk megtartani olyan ruhadarabokat, amik valamikor még jók voltak ránk, de sajnos egy jó ideje már nem tudjuk felvenni őket.  Persze megőrizhetsz egy-két ilyen farmert vagy ruhát motivációs célokkal, de azért ne vidd túlzásba! Ami már hónapok vagy évek óta nem volt rajtad méretproblémák miatt, azt valószínűleg nem fogod többet hordani.  Ugyanez vonatkozik a nagyméretű ruhákra is – ha nem kifejezetten az oversized fashion részei, akkor menniük kell!

Gardrób szoba
istockphoto

Passzol az életstílusodhoz?

Amikor suliba jártál, leginkább a hétköznapi, casual darabokat részesítetted előnyben, a dolgozók világába lépve azonban érthető, hogy a szakadt farmerek helyett inkább a visszafogottabb, elegánsabb darabokért nyúlsz. Teljesen normális, hogy minden életszakaszban más szempontok szerint öltözködsz.

Az viszont nem elég, ha csak a stílusod változik, a gardróbodnak is kell! Felesleges megtartani 8-10 buliruhát, ha kéthavonta jutsz el ilyen helyekre, bőven elég belőle 2-3 kedvenc! A többit add el egy közösségi ruhavásáron vagy garázsvásáron, így még pénzt is láthatsz belőle!

Illik a többihez?

Pöttyös ruha
istockphoto

Mielőtt megveszel egy új ruhát, gondold át, hogy illik-e a többi darabhoz a ruhatáradban, össze tudod-e párosítani mással, mivel tudod majd felvenni! Ha semmi nem jut eszedbe, akkor két út áll előtted: vagy vásárolsz egy komplett outfitet, ami a legkevésbé sem pénztárcabarát módszer, vagy egyszerűen nem veszed meg a kiszemelt darabot (egyelőre)… 

Tipp: Válassz ki a ruhatáradból néhány alapdarabot, amit mindennel össze tudsz párosítani, így nagyban megkönnyíted majd a reggeleidet!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást