Ez az, amit csak a rövid hajú lányok érthetnek meg

Ez az, amit csak a rövid hajú lányok érthetnek meg

Címlap / Stílus / Haj / Ez az, amit csak a rövid hajú lányok érthetnek meg

Mindenki azt hiszi, hogy szakítottál

Az első hajvágás után legalább tizenöt ember kérdez rá, hogy akkor ez most azért van-e, mert szakítottatok, esetleg szakítani fogtok, vagy talán most jöttél rá, hogy leszbikus vagy. 

Úgy tűnik, még mindig tartja magát az elképzelés, hogy az ember csak akkor lép meg ilyen drasztikus változtatást, ha a kapcsolata is megújításra szorul, és néhányan el sem tudják képzelni, hogy attól, hogy a kapcsolatodban minden rendben van, te még nem betonoztad be az eddigi megjelenésedet.

Jó idők, rossz napok

Vannak reggelek, amikor úgy ébredsz, hogy tökéletesen áll, elég felkapnod a kedvenc pólódat, és máris remekül festesz, mintha egy divatmagazin szupertrendi fotójáról léptél volna ki. Más reggeleken elfekszed, és egy tincs úgy kiáll, hogy sem hajmosás, sem a világ összes hajformázója nem fogja azt a helyén tartani. Ez van, megtanultál együtt élni vele.

Szőke rövid haj
istockphoto

Copf-féltékenység

Imádod, szexinek tartod, és egy percre sem bántad meg, tudod, hogyan variáld, és cseppet sem unalmas, de azért amikor valaki megdobálja melletted a copfját, vagy az ujja köré tekeri a loknijait, egy pillanatra elfog a copf-féltékenység. Ilyenkor arra gondolsz, hogy időnként a hosszú hajúak is álmodoznak arról, milyen lenne, ha meg mernék lépni a hajvágást, és kipróbálhatnák a szexi, vagány rövid hajat. De mindent ugye egyik csoportnak sem lehet.

Nem hordhatsz kockás inget

Régen letettél a kockás ing-farmer kombinációról, mert egyszerűen úgy nézel ki benne, mint egy srác. Minden más outfit azonban szerencsére sokkal vagányabban mutat, és még a sima farmer-póló összeállítás és divatosabb lesz a trendi frizurától.

Vágás után

Hiába jársz ugyanahhoz a fodrászhoz, és hiába vágja mindig ugyanúgy a hajadat, a friss nyírás után néhány napig még mindig úgy érzed magadat, mint akinek sapkát húztak a fejére, sehogy sem áll, valahol biztos, hogy nem tetszik, és egy hétig minden nap megmosod, hogy végre eltűnjön az a fura forma, amit a fodrász beleszárított.

Mindig lesz, akinek nem tetszik

Van, aki irigykedve nézi, van, aki imádja, van, aki szexinek tartja, de olyan is mindig lesz, aki kerek perec megmondja, hogy ő sosem vágatná le ilyenre, esetleg odáig merészkedik, hogy azt mondja, ezzel a hajjal senki nem lehet nőies. Még szerencse, hogy te nem kételkedsz a saját identitásodban, és pontosan tudod, mi az ami jól áll neked, és hogy érzed jól magad. Véleménye bárkinek lehet, de neked meg nem kötelező foglalkozni vele.

Az érzés, amikor beletúrsz

És igen, kritika ide, kockás ing oda, amikor beletúrsz, amikor megborzolod, amikor könnyűnek és szabadnak érzed magad, akkor tudod, hogy mindez megéri. Mert a rövid haj, éppúgy, mint a hosszú, lehet szexi és lehet vagány, lehet izgalmas és lehet klasszikus. A lényeg, hogy imádd. Hiszen a tiéd.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást