Hogyan válassz hajformázót? Praktikák a tökéletes darab megtalálásához

Hogyan válassz hajformázót? Praktikák a tökéletes darab megtalálásához

Címlap / Stílus / Haj / Hogyan válassz hajformázót? Praktikák a tökéletes darab megtalálásához

Egész biztos, hogy neked is van otthon jó néhány hajformázód, amiket talán már évekkel ezelőtt megvásároltál. A három-négy évvel ezelőtt beszerzett hajvasaló és hajszárító azonban már egyáltalán nem számít korszerűnek, hiába működik megfelelően! Az elmúlt időszakban ugyanis elképesztően sokat fejlődött a technika, és a gyártók is előálltak pár érdekes fejlesztéssel, amikkel felvértezve a legújabb készülékek már extrán kímélik a hajadat, sőt, a formázást is megkönnyítik.

Lássunk, melyek azok a tulajdonságok, amik miatt megéri lecserélned a régi készülékeidet!

Gyorsabb és kíméletesebb hajszárítás

Bár sokan nem tulajdonítanak neki különösebb jelentőséget, az igazság az, hogy a hajszárítás során éppúgy sérülhetnek a hajszálak, mint amikor vasalót, vagy sütővasat használsz.

Persze utóbbiak jelentősebb kárt tudnak okozni, de a túl gyakran és nem megfelelően kezelt hajszárítók is megtörhetik, sprőddé tehetik a hajszálakat.

Ezt kiküszöbölendő a legújabb termékek sokkal hatékonyabban működnek, hiszen minél rövidebb ideig éri a frizurádat a hőhatás, az annál kisebb mértékben károsodik.

Az extra kiegészítőknek köszönhetően pedig – mint amilyen például az újragondolt diffúzor – ezek a készülékek akár 90%-kal több loknit varázsolhatnak a frizurádba, rövidebb idő alatt.

Ez különösen jó hír számodra, ha alig tudod megzabolázni a tincseidet, vagy szeretnéd, ha a hullámaid végre igazi fürtökké nőnék ki magukat.

Ragyogóan egyenes tincsek

A hajvasalók néhány éve élték igazi virágkorukat, mostanában kétségtelen, hogy inkább a göndör tincsek, csodás loknik hódítanak.

Persze időnként nem árt, ha te is színt és változatosságot viszel a megjelenésedbe, például azzal, hogy hajadat néha egyenesen is hordod.

Az újabb hajvasalók egytől egyig rendelkeznek hőfokszabályzással, és úgy tervezték őket, hogy akár 60-70%-kal kevesebb kárt okozzanak a hajszálakon, ami nagyon fontos a kímélő formázás során.

Ez pedig nem csupán a modernebb technikai megoldásoknak köszönhető, hanem annak is, hogy a kerámialapokat átitatják különféle ápoló olajokkal, pl. argán és makadámia olajjal.

Természetesen az új termékek sokkal előbb átmelegszenek, így akár már 10-15 másodpercnyi várakozást követően nekiláthatsz a frizurakészítésnek.

Imádnivaló hullámok és loknik

Mivel a különféle méretű és küllemű loknik jelenleg minden formában hódítanak, nem csoda, hogy az imádnivaló fürtöket időnként te is szívesen előtérbe helyezed.

De mit tudnak az új göndörítő vasak? Tulajdonképpen mindent, amit a vasalók is, tehát hajkímélőek, megbízható kerámia bevonattal készülnek, és egész biztosan állíthatod rajtuk a hőfokot.

Ennek köszönhetően nem csupán a vasalás, hanem a göndörítés során is védheted a hajszálaidat – ami ugyanolyan lényeges szempont.

Bár nem a legújabb találmány, annál fontosabb, hogy az új készülékek automatikusan kikapcsolnak, így nem kell hazarohannod a munkahelyedről, ha a reggeli rohanásban véletlenül bekapcsolva hagytad a sütővasat.

Ráadásul a különböző átmérőjű hengerméretek biztosítják számodra a változatos méretű és formájú loknik elkészítésének lehetőségét is.

Újszerű technológiák

A hajszálvédő készülékek mellett új technológiák is születtek az elmúlt időszakban.

Többek között ilyenek a különféle hőkímélő és extrém hidratáló funkciók, amik védik a hajszálakat a formázás során, miközben jóval hatékonyabb végeredménnyel is kecsegtetnek.

A hidratáló funkció tökéletes egyensúlyt teremt a haj nedvessége és a formázáshoz szükséges hő mértéke között.

A hőkímélő funkció ugyanis magasabb teljesítményre bírja a készülékeket, ami így alacsonyabb fokozaton, mégis hatékonyabban dolgozik.

Eközben pedig az iontechnológia azért felelős, hogy teljesen kikerülhesd a szálló hajszálakat és persze a zavaróan göndörödő tincseket.

Hogyan válaszd ki a megfelelő kiegészítőket?

Ha a tökéletes hajformázók megvannak, már csak arra kell ügyelned, hogy megfelelő fésűket és keféket vásárolj magadnak.

Előbbiekből három típus áll a rendelkezésedre: a ritka fogú, a sűrű fogú és a stil fésű.

A ritka fogú fésűt hajszálaid kibontására, a sűrűt a formázásra, mindennapos frissítésre, míg a stil fésűt a frizurád elkészítése során alkalmazhatod.

A kefékkel kapcsolatban viszont már nehezebb dolgod lesz, hiszen jóval többféle modell áll rendelkezésedre, mint fésűből.  

Annyit persze érdemes tudnod, hogy a rendszeres fésülködéshez a hagyományos hajkefét ajánlják, míg a komolyabb hajformázáshoz körkefére lesz szükséged – ennek méretét mindig a hajhosszodnak megfelelően kell kiválasztanod.

Ami pedig az anyagokat illeti: körkefék esetében a legjobb, ha kerámia alapot választasz műanyag-, vagy disznósörtékkel, fésű vásárlása során pedig voksolj inkább a karbonra, vagy a csontra.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!