A koronavírus-járvány miatt hirtelen mindenki óriási szakács lett, ami egyáltalán nem gond – sőt, végre a legmakacsabb étteremguruk is rájöttek, hogy lehet otthon is finomat csinálni! A kijárási korlátozások arra is megtanítottak mindenkit, hogy nem érdemes pazarolni, mindent fel kell használni, ami otthon van, mert ez olcsóbb és praktikusabb is. A banán jellemzően pont az a gyümölcs, ami könnyen megromlik, és bebarnul, ilyenkor már nincs az embernek kedve megenni – de nem jelenti azt sem, hogy ki kellene dobni!
5/6 Varázsolj belőle nutellás banánmuffint!
Ez már kicsit kevésbé egészséges, és kicsit bonyolultabb, mint a korábbi receptek, de mindenképpen érdemes kipróbálni, mert elképesztően finom – a nutellás-banános muffinnak nincs párja a világon.
A következők a hozzávalók: 5 dkg barna cukor, 2 db tojás, 0.5 dl napraforgó olaj, 2 dl joghurt, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 0.5 tk. szódabikarbóna, 3 ek. cukrozatlan kakaópor, 100 g étcsokoládé, 2 db banán, 10 teáskanál Nutella
A cukrot és a tojást verd habosra egy robotgép segítségével, majd minden más hozzávalót (a csokoládé, a banán és a nutella kivételével) keverj össze! Ezután add hozzá az apró darabokra tört csokoládét, a kis kockákra vágott banánt is, majd óvatosan dolgozd össze. A kikészített muffinformák harmadáig töltsd meg a krémmel, majd egy-egy teáskanál nutellát adj hozzá, ezután jöhet a második harmad krém is. 180 fokon körülbelül 15 percig kell sütni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!