Döbbenet! Nem kellett neki a Nobel-díj

Döbbenet! Nem kellett neki a Nobel-díj

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Döbbenet! Nem kellett neki a Nobel-díj

A fejben tervező tudós

Tesla egy véletlen folytán lett tudós, ám abból a legjobb. Képes volt arra, hogy fejben megtervezze, elkészítse találmányát, átlássa azt, és javítsa. Csak ezután került a működő terv megvalósításra. Tesla, bár számos találmánya volt, csak azokat valósította meg, melyre kész volt az emberiség. Megalkotta az üzemanyag nélküli autót, de a teleportáláson is dolgozott. Állítólag sikerült is saját magát teleportálnia.

A világ energiája

Tesla fejében megfogant egy gondolat, melynek megvalósítását el is kezdte. Egy olyan rendszert talált ki, mely a Föld elektromos hálózatát használva, ellátta volna az egész bolygót energiával, vezeték nélkül. A Föld különböző pontjaira egy-egy különleges épületet, szerkezetet tervezett, melyből csak egy épült meg, az USA-ban.

Ezt a szerkezetet egyszer be is indították, mely nagy fényeffektekkel működni kezdett.

Később, az első világháború idején az amerikai kormány leromboltatta az épületet, mert félt, hogy háborús, tömegpusztító célokra fogja valaki felhasználni.

Tesla tehetsége

A nagy ötletei előtt Tesla, húsz napi megfeszített munka után idegösszeomlást kapott, ezután pedig furcsa „képességei” lettek. Sokkal jobb lett tapintása, hallása, érzékszervei sokkal fogékonyabbak lettek.

Ezután születtek nagy találmányai. Ilyen volt a váltóáramú dinamó és motor, mely egy séta alkalmával jutott eszébe. Ezt ott, azonnal lerajzolta a porba.

Csak néhány a zseniális találmányaiból: nagyfrekvenciájú nagyfeszültségű elektromos generátor, automatikus szabályozású ívfénylámpa, robbanómotorok gyújtási rendszere, vagy sokak kedvence, a távirányítás. 

Tesla meggyőző ereje

Emellett tehetsége volt ahhoz is, hogy lenyűgözze, meggyőzze az embereket. Vita támadt közte és Edison között, az ügyben, hogy Tesla szerint a váltóáram hatékonyabb, mint az egyenáram.

Edison minden fórumot felhasznált, hogy bebizonyítsa azt: a váltóáram életveszélyes. Tesla ekkor egy Tesla tekercshez hasonló eszközzel hatalmas energiát hozott létre, mely villámok formájában cikázott. Ezek között sétált át teljes nyugalommal. Számos hasonló, látványos kísérlettel nyűgözte le az embereket, miközben igazát bizonyította.

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • Baranyai György
  2021.09.15., 07:28

  Mindent leírt Jankovics Anna, csak csatlakozni tudok: zseniális elme volt!
  Köszönöm a cikket!

  Válasz
 • Garai László
  2021.09.15., 12:04

  Ez BORZASZTÓ!!! 1 cikkben annyi hamis dolgot leírni kimeríti a szándékosan elkövetett népbutítás bűncselekményét.
  Tesla a többfázisú váltakozó áramok és a kapcsolt forgó mágneses tér kieszelésével (igen, ezen alapon hajtják a motorok a jelenkori akkumulátoros autókat is) elévülhetetlen érdemeket szerzett és ezen legfontosabbon kívül is számos megoldásával előre lendítette az elektromosság gyakorlati fölhasználását.
  De sohasem foglalkozott az üzemanyag nélküli autóval, a teleportálásban sem jeleskedett.
  A bolygó elektromos energiával vezeték nélkül történő ellátásával hosszabb időn át foglalkozott, rengeteg pénzt beleölve, de ez elméleti okok miatt nem valósítható meg, ami akkor még nem volt világos.
  A többi hajmeresztő képtelenséget nem is sorolom föl.
  Jellemző a cikk felületességére az alábbi mondatrész: “1947-ben sugárfegyvert állított elő…”, miközben 1943-ban már meghalt.
  Javaslom inkább a http://bioteomed.org/BioTeoMed2019-4/Sz-2019.html URL-ű rövid írás alapján tájékozódni. Abban reális képet láthatunk kiemelkedő munkásságának árnyoldalairól is.

  Válasz

Írj egy hozzászólást