Divat 2010/2011 ősz/tél

Divat 2010/2011 ősz/tél

Címlap / Stílus / Divat / Divat 2010/2011 ősz/tél

Már év elején elkezdődtek az idei őszi/téli kollekciók bemutatói, nekünk viszont most jött el az idő körülnézni a téli divat világában.

A 2010-es őszi és téli divatját izgalmas változás hatja át, köszönhetően a jelenlegi globális krízisnek. Egy új divatstandard születésének lehetünk tanúi. Alapvetően klasszikus stílusú, de erősen szexuális és bőrt-megmutató szabásokkal találkozunk a hideg hónapok divatjában.

A természet és város létfontosságú párhuzama tükröződik a színekben és mintákban. Az urbán sötét színű ruhák mellett jelen vannak a világos természetes árnyalatok is.

Az öko-anyagok, lágy szövetek, reklámruházat, bőr, csont és az összes többi anyag megtalálható a 2010/2011-es divatban. A középpontban már nem a külsőségek, hanem a tartalom kapott helyet. Az anyagok felveszik a versenyt az állandó változással és fenntarthatósággal, az elemek komplexek és lenyűgözőek.
Újraértelmezésre kerültek a kézműves technikák, és ki lettek egészítve a legújabb technológiák segítségével. Melegség, kényelem, nyugalom, figyelmesség és terminológia jellemzi a 2010/2011-es őszi-téli szöveteket.

Színek

Az elegancia és luxus szinei: gyöngyszín, gesszó, fekete, pezsgőszín, velencei vörös, sötét lila, pekándió-szín és barna.

Fényes színek: aranyszínű bronz, levendula, lila tópszín,égszínkék, lótuszvirág szín, tea-rózsíszín, kanári sárga

A természet szinei: ezüstszürke, fényes csiszolt tégla, éjszínkék, búzasárga, naplemente narancssárga, sötét fa szín, antik ónszín, homokszín

Exotikus szinek: smaragdzöld, mély rózsaszín, klein kék, királyi lila, sáfrány sárga, égszínkék, padlizsánlila, skarlátvörös

A kifutókon

Phillip Limm divattervező a disco-punk korszakból merített ihletet, azon két zenei mozgalomból, melyek ma már történelmet jelentenek. Kollekcióját a lendületes rövidnadrágok, bő szabásó kabátok, zsiráf lenyomatos ruhák, arany színmű Le Smoking (dohányzás) ruha, lila flitteres blúz, menő foltozott kabátok jellemzik. Semmiképp sem retró, inkább egy új, kényelmesebb és mókásabb viseletet álmodott meg.

Phillip Limm
Phillip Limm Ősz/Tél 2010/2011

Alexander Wang kollekcióját szinte feszes szigorúság, felgombolt ruhák, nyers energia jellemzi. Bevezette a bársony mindenféle fajtáját, a csipkének hivatalos élet alkotott, ettől még szexisebb stílus jött létre. A kollekció jellemzői továbbá a derék felett véget érő blézerek, a mellnél áttetsző csipkék és minik. Wang frissességet és szórakozást hozott be a különböző anyagok keverésével.


Alexnader Wang Ősz/Tél 2010/2011

Merev válltömések, túlzott prémek és kézimunka, nehéz szövetek jellemzik a Balenciaga kollekció egyes szöveteit.

A grafikai motívumok egyszerű ruhákkal voltak ellensúlyozva, az egyszerű kéktől a narancssárgáig vagy a csíkos zöldig. A kerek nyakú pulóverekhez egyszerű miniszoknyák vagy szürke kis ruhák párosultak, a szövetekre pedig kör alakú motívumok lettek kötve – ettől is ennyire energikus és fiatalos a kollekció. Érdekesség továbbá a techno színek keveréke, a világos türkiz és sav-sárga, melyek modernné teszik a ruhákat.


Balenciaga Ősz/Tél 2010/2011

A Bottega kollekció középpontjában a női sziluett áll. A kabátokra a strukturált váll az alján szelidülő vonalakkal volt jellemző, míg a csizmák rövidek vagy térd fölöttiek ék-sarkakkal. Más érdekesség a lágy selyem ruhák és agresszív bőrruházatok váltakozása. Óriási mackóbundák karamell és zöld színekben, gyönyürű metál színű szőtt bőrtáskák egészítették ki a öltözékeket. Bőr bokavédők és szűk mellények ellensúlyozták egymást, valamint lágy piros és fukszia selyemruhák bőrkiegészítőkkel voltak párosítva -mindez a Bottega Veneta 2010/2011-es trend.


Bottega Veneta Ősz/Tél 2010/2011

A Chanel kollekciót legtöbben meglepődött csodálattal fogadták, hisz nehéz elsiklani a bozontos yeti csizmák és kabátok fölött. A hagyományos Chanel kosztümök most pazarabbaknak tünnek, mint valaha a barna, fekete, piros vagy kék ékszerekkel. A kollekció jellegzetes darabjai a prémmel díszitett bordás garbó nyakú piros ruha, vagy a prémmel szegett bőrzakók. A hatalmas fehér báránybőr és moher kazettás kabát fekete prémes széleivel nagyszerűen fest a lányokon és a fiúkon is.


Chanel Ősz/Tél 2010/2011

Dolce & Gabbana sekerült a legszexisebb hónyuszi térdig érő bozontos csizmát megalkotnia. A kollekciót jellemzik a kötött pulóverek és kezeslábasok lila, fehér, krém vagy szürke színben, rénszarvas intarziás mintával.

A bőr vagy kasmír nadrágokban és míder ruhákban reméljük senki sem fázik meg, bár a bundák és borzos csizmák biztosan melegen tartanak. A D&G párosította a lenge ruhákat és szoknyákat a kötött felsőrészekkel vagy bőrrel, ehhez még hozzájárul az elmaradhatatlan prémes csizma.


Dolce & Gabbana Ősz/Tél 2010/2011

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást