7 dilemma a terhesség alatt

7 dilemma a terhesség alatt

Címlap / Életmód / Család / 7 dilemma a terhesség alatt

Mozgás, étkezés, szex, zeneterápia… Vannak olyan kérdések, amelyek állandóan foglalkoztatják a kismamákat. Cikkünkben ezekre igyekszünk választ adni.

Szabad edzeni?

Ha semmilyen komplikáció nem áll fenn, egyenesen kötelező a mérsékelt mozgás. Napi legalább félóra séta kifejezetten javasolt, a jóga pedig segíthet a könnyebb szülésben és a gyorsabb regenerálódásban – bár utóbbinál az alhas nyomásával járó testhelyzeteket el kell kerülni.

A zeneterápia tényleg hat?

Nem garantáljuk, hogy Mozart alkotásaitól matekzseni növekszik majd a pocakodban, de amíg a zene a te jó hangulatodat biztosítja, addig a babának is jót teszel vele.
A lassú, nyugtató muzsika a legjobb, mert az orvosok szerint a csemete tényleg hallhatja, és a metált nem biztos, hogy díjazza.

Tilos a szex?

Az egészséges terhesség minden szakaszában biztonságos az intim együttlét. Mivel a hüvely természetes síkosodása ilyenkor erősebb, illetve a szeméremtest enyhén megduzzad, erőteljesebb orgazmust élhetsz át, mint eddig bármikor.
Ezzel párhuzamosan érzelmi igényed is megnőhet, tehát természetes, ha több csókot és ölelést kívánsz ilyenkor.

A baba helyett is eszel?

Tulajdonképpen igen, de ezért nem dupla adagot kell magadhoz venned, hanem naponta többször kevesebbet, és minél egészségesebb ételeket!
A pasztőrözetlen tejterméket, a nyers húsételeket és nyers tojást kerüld el, részesítsd előnyben a friss gyümölcsöket és zöldségeket!

Sokat kell pihenned?

Ahogy nő a pocakod, egyre többet. De a jóból is megárt a sok, tehát ha egészséges terhességgel végigfekszed a hónapokat, annak a szervezeted látja kárát.
Keress olyan tevékenységeket otthon, amelyek egyszerre hasznosak és kikapcsolódást nyújtanak, mert elengedhetetlen, hogy a várandósság alatt is aktív maradj!

Ki kell selejtezned a fél lakást?

Egyes útmutatók alapján meg kell válnod a kozmetikumaidtól és a testhezálló ruháktól. Ennek annyi alapja van, hogy célszerű átmenetileg kerülnöd az erős illatokat és az alhasra nyomást gyakorló ruhadarabokat.
Az anyaság az ösztöneidet és a gondolataidat örökre átkódolja, de attól még ugyanaz az ember maradsz.

Szobanövény: jó vagy rossz?

Kifejezetten hasznosak, hiszen olyan vegyi anyagokat nyelnek el, amelyek létezéséről nem is tudsz a lakásban. Márpedig egy kismama számára kulcsfontosságú, hogy minél kevesebb károsító hatás érje a szervezetét. Az már egy másik probléma, hogy amikor a pici érdeklődni kezd majd a környezete iránt, érdemes eltávolítani őket a keze ügyéből.
Ha bármivel kapcsolatban aggály merül föl benned a terhességed alatt, hallgass az orvosodra és az ösztöneidre! Úgy érzed, butaság a kérdésed, ezért inkább megtartod magadnak? Rossz ötlet, mert az információ hiánya feszültséget kelthet benned, ami árthat a babának! Apróbb ügyekben hasznos lehet, ha más kismamák véleményét kéred ki akár internetes fórumokon keresztül.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!