Ha a táplálkozási szokásainkról van szó, vannak olyan dolgok, amelyekről ösztönösen is tudjuk, hogy jobb, ha vigyázunk velük, míg mások több figyelmet igényelnek. Bizonyos élelmiszereknél – mint például a kávénál – eleve számolunk azzal, hogy kiszáríthatnak, így több vizet érdemes fogyasztanunk melléjük, míg másoknál eszünkbe sem jut, hogy vajon miért érezzük magunkat még fokozott folyadékfogyasztás mellett is szomjasnak.
5/6 Magas fehérjetartalmú élelmiszerek
Bármennyire is szükségünk van a fehérjékre az étrendünkben, ha túl sokat viszünk be belőlük, kiszáradhatunk. Így a túlzott mennyiségű fehérje fogyasztása is indokolttá teszi a fokozott folyadékbevitelt a kiszáradás megelőzése érdekében. A fehérjeszükséglet egyénenként változhat, és az életkortól, a nemtől, valamint az aktivitási szinttől is függ, ezért érdemes egyeztetni egy dietetikussal, hogy a testednek és a céljaidnak leginkább megfelelő napi bevitelt válaszd. Ha úgy döntesz, hogy növeled a fehérjebeviteledet, párosítsd a kiválasztott ételeket néhány hidratáló termékkel, például salátával, uborkával, görögdinnyével vagy paradicsommal.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!