Csirke húsos quesadillas

Csirke húsos quesadillas

Címlap / Életmód / Receptek / Csirke húsos quesadillas

A quesadillas nagyon sokoldalú mexikói étel, bármilyen maradékot is dobnál bele, teljesen új étel születik belőle. Ismerd meg a finom grillezett csirkehúsos változatot!

Hozzávalók 2 személyre:

4 tortilla

2 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell

barbecue szósz

só és bors

1 avokádó, vékonyra szeletelve

1 paradicsom, vékonyra szeletelve

reszelt sajt

1-2 szál friss koriander, apróra vágva

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Fűszerezzük be a csirkemellet sóval és borssal, majd kenjük át a barbeque szósszal. Grillezzük közepes-magas hőn (kb. 6 perc mindkét oldalon). Serpenyőben pár csepp olíva olajon is megsüthetjük. Hagyjuk pihenni 5 percig, majd vágjuk vékony csíkokra.

2. Helyezzünk két tortillát egy tepsibe és szórjuk meg őket sajttal és korianderrel. Tegyük rá a csirkehúst, szeletelt avokádót és paradicsomot. Szórjuk meg a maradék sajttal és korianderrel. Fedjük le a másik két tortillával.

3. Süssük 6-8 percig a sütőben közepes-magas hőn, míg a sajt elolvad. Vágjuk negyedekbe, és tálaljuk.
 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!