Párkapcsolat / Szerelem

Csináljátok együtt! 5 közös elfoglaltság, ami fejleszti a párkapcsolatod

Csináljátok együtt! 5 közös elfoglaltság, ami fejleszti a párkapcsolatod

Minden párkapcsolat más és más, így nincsenek olyan általános szabályok, amik segítenek abban, hogy szorosabb, erősebb vagy mélyebb legyen a kettőtök közötti viszony, de a közös szeretetnyelv és az őszinte, nyitott kommunikáció elengedhetetlen a harmonikus együttéléshez. Ha ez megvan, azért van néhány olyan egyszerű dolog, ami még jobban összekovácsolhat titeket!

Nagy utazás

A közös utazás a legjobb módja annak, hogy mélyebben megismerjétek egymást, és kipróbáljátok, hogyan kezelitek az ilyen speciális élethelyzeteket.

Ha tehetitek, menjetek el egy road tripre, hiszen annak is megvan a hangulata, ha hosszú órákon át „össze vagytok zárva” a kocsiban, és csak beszélgettek.

 

Csak egymásra figyeljetek!

Persze vannak olyan napok, amikor nem vágyunk másra, mint összebújni a szerelmünkkel a tv előtt, és csak pihenni egymás társaságában.

Ez teljesen természetes, de néha próbáljátok ki, hogy egy pár órára kikapcsoltok mindent – tévét, mobilt, laptopot – és csak olvastok, zenét hallgattok vagy beszélgettek.

Mutasd meg neki a kedvenc számaidat, amit gimis korodban hallgattál, vedd elő a kedvenc könyvedet, és olvass fel neki belőle – ezzel nagyon intim és különleges pillanatokat szerezhettek egymásnak.

Közös játékok

Vegyétek elő a kedvenc gyerekkori játékaitokat, és néhanapján játsszatok velük egy pohár bor társaságában!

Szerezzetek egy nagy puzzle-t, amit együtt próbáltok meg kirakni, legózzatok, sakkozzatok, vagy akár valamilyen stratégiai játékot is kipróbálhattok.

Játék közben együtt kell gondolkoznotok, össze kell dolgoznotok, főleg, ha megvan a közös cél. Ha belegondolsz, nagyban is ezt csináljátok, miért ne gyakorolhatnátok játékosan? 😉

Hobbicsere

A változatosság kedvéért próbáljátok ki egymás hobbiját! Ő futni, te pedig jógázni jársz? Beszéld rá, hogy az egyik délután cseréljetek!

A legjobb persze, ha közösen élitek át az élményt, azaz egyik nap kipróbáljátok azt, amit ő imád csinálni a szabadidejében, legközelebb pedig te vagy a soros, hogy megmutasd, téged mi kapcsol ki.

Nem kell, hogy megkedveld a hobbiját, az is elég, ha megismered egy új oldalát.

Tipp: Ha ez nem jönne be, próbáljatok ki együtt valami új dolgot!

+1. Egy szó: IKEA

Az „ikeázás” már fogalommá vált, és nagyon szórakoztató tud lenni, függetlenül attól, hogy csak nézelődni mentek, vagy épp tényleg szükségetek van néhány új lakberendezési tárgyra.

A válogatás, a közös ízlés megtalálása, a kompromisszumok megkötése és a közös tervezgetés mind-mind erősítik a kapcsolatotokat.

Ha beszereztétek a szükséges holmikat, akkor jön csak az izgalmas rész – össze is kell szerelni őket! 🙂

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást