A csillogó, fényes haj most a Tiéd is lehet

A csillogó, fényes haj most a Tiéd is lehet

Címlap / Stílus / Haj / A csillogó, fényes haj most a Tiéd is lehet

A fényes hajat általában az egészséges hajjal társítjuk, tehát ha a hajad jó kondiban van és te magad is egészséges vagy, akkor érdemes néhány utolsó simítást végezned a csillogó hajért.

A haj, amely fényes és csillogó mindig nagyszerűen néz ki.
Ha egészségtelen életmódot követsz, dohányzás, ivás egészségtelen táplálkozás, jó eséllyel ez meg fog mutatkozni a hajadon is. Tegyél meg ezért egy kis erőfeszítést az egészséges életmódért és a hajad (és bőröd, körmeid) jobbá, egészségesebbé válik.

A töredezett haj kiváltó oka lehet az étel
, amit magunkhoz veszünk. Kerüljük ezért a “dobozos” ételeket, hiszen gyakran ezek az ételek túlságosan fel vannak dolgozva, tartósítva, mindez pedig rosszat tesz a bőrnek és a hajnak. Próbálj bevinni minél több friss zöldséget és gyümölcsöt a napi étrendedbe.
Kerüld a szénsavas italok, kávé és a túlzott koffein fogyasztását. Az olajban sült ételek helyett tegyük le voksunkat a grillezett és párolt ételek mellett. Ne feledjünk el inni legalább 8 pohár vizet egy nap.

Ha fested a hajad, ne feledd hogy a hajszárítás csak roncsolja a hajszálakat, így elvesztí természetes fényét és rugalmasságát. Növeld a festett haj fényét olyan termékek használatával, amelyeket kifejezetten a festett haj kezelésére és védelmére találtak ki.

Kerüld a napi hajmosásokat
, mert így kiszárítod a hajkoronát és unalmas sivárrá válik a megjelenésed. Ha a haj nagyon zsírosodik, és szükséges lenne a napi mosás, fordulj fodrászodhoz és érdeklődj olyan sampon után, amely leküzdi a zsírosságot, vagy nézz utána a táplálkozásnak, hisz ez is oka lehet a zsíros hajnak.

Mosás után ne feletkezz meg a balzsam és/vagy hajpakolás használatáról (heti egyszer). Csak a hajvégeken használjuk a balzsamot és hajpakolást, hiszen nem szeretnénk a hajat zsírosítani a gyökereknél.

A hajvasalást csak tökéletesen száraz hajon végezzük. Az egyenes haj jobban visszaveri a fényt, így csillogóbbnak, fényesebbnek fog hatni.
Nem legutolsó sorban pedig használhatsz egy kis haj-szilikont, hogy végső formát adhass frizurádnak. Tégy a tenyeredbe egy kis szilikont, kend szét majd oszlatsd el tincseiden, viszont kerüld el a haj tövét.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást