Csempe helyett: 4 divatos tipp, amivel burkolhatod a konyhád falát

Csempe helyett: 4 divatos tipp, amivel burkolhatod a konyhád falát

Címlap / Otthon / Dekor / Csempe helyett: 4 divatos tipp, amivel burkolhatod a konyhád falát

Dekorüveg

Az üveg néhány éve ismét a lakberendezők egyik kedvence lett, és ma már nem számít lehetetlennek az sem, hogy például a konyha falára kerüljön belőle. Az edzett üveg biztonságos, és mivel nincsenek fugák, könnyebben is tisztítható, mint például a csempe, de persze könnyebben meg is látszik rajta a kosz. Mivel a dekorüveg ma már gyakorlatilag bármilyen színben elérhető, így nyugodtan elengedheted a fantáziádat, ha ezt a megoldást választod, de például a már meglévő csempék fölé is tetethetsz átlátszó üveget a könnyebb tisztítás és a nagyobb védelem érdekében.

Amire figyelned kell, az természetesen a tökéletes szigetelés: az üveg átlátszik, ezért ha kosz kerül mögé, amit nem tudsz megtakarítani, az nagyon zavaró lehet.

Az üveg falburkolat rögzítés neutrális szilikonnal, méretre gyártott profillal, vagy pontmegfogással történhet – a legjobb, ha kikéred egy szakember véleményét, hogy a te konyhádba melyik lenne a leginkább megfelelő. Természetesen a hőforrások közelében is használhatod az üveg burkolatot, ekkor azonban mindenképpen hőálló edzett üvegre lesz szükséged.

 

Tapéta

Ma már léteznek kifejezetten a vizes helyiségekbe készült tapéták is, a vinyl felületek pedig nagyon könnyen tisztán is tarthatóak. Ezek előnye, hogy akár sokkal olcsóbban is hozzájuk juthatsz, mint például a csempéhez, és nagyon egyszerű le is cserélni őket, ha meguntad a dolgot.

A kínálat egyre szélesebb lesz, így szinte biztos, hogy találsz olyat, ami megfelel az elképzelésednek, de ha nem gond, hogy kicsit mélyebben a pénztárcádba kell nyúlni, akkor választhatsz akár hagyományos nem vizes helyiségbe való tapétát is, és erre tehetsz egy réteg átlátszó dekorüveget.

Ez a megoldás már lényegesen drágább, hiszen gyakorlatilag két burkolást kell kifizetned, de ha ezt meg tudod oldani, a lehetőségeknek már valóban csak a képzeleted szabhat határt.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást