A gyógynövények igazi szezonja az ősz, amikor nem csak a nátha miatt használjuk őket előszeretettel, hanem azért is, mert egy kis melegséget csempésznek a hideg hétköznapokba. A gyógynövényeket azonban nem csak gőzölgő teába tehetjük, hanem akár süteményeket is készíthetünk belőlük! Ehhez hoztunk most néhány receptet neked.
3/4 Gyömbéres kenyér
Hozzávalók: 1,5 csésze liszt, 2 tk sütőpor, ½ tk só, 1 csésze görög joghurt, 1,25 csésze cukor, 3 tojás, ½ tk vanília aroma, 1 ek reszelt gyömbér, 1 ek narancshéj, 1/3 csésze olíva olaj, ¼ csésze narancslé, 1 csésze porcukor.
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és vajazz ki egy kenyérsütő formát. A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval, a tojásokat pedig habosítsd fel a kristálycukorral. Add hozzá a vaníliát és a gyömbért a tojásos keverékhez, majd a narancs héját és levét. Öntsd hozzá a lisztes keveréket és az olajat, majd keverd simára a tésztát. Ha elkészült, öntsd a sütőformába és süsd 30-35 perc alatt készre.
Ha kihűlt, szeleteld fel, porcukrozd meg, és díszítsd narancshéjjal!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!