A gyógynövények igazi szezonja az ősz, amikor nem csak a nátha miatt használjuk őket előszeretettel, hanem azért is, mert egy kis melegséget csempésznek a hideg hétköznapokba. A gyógynövényeket azonban nem csak gőzölgő teába tehetjük, hanem akár süteményeket is készíthetünk belőlük! Ehhez hoztunk most néhány receptet neked.
2/4 Levendulás-barackos pite
Hozzávalók: 2 barack, 400 g liszt, 150 g vaj, 4 tojás, 125 g cukor, 125 g levendulával ízesített cukor, 1 tasak sütőpor, 150 ml tej, 1 tasak vaníliás cukor, szárított levendula.
Elkészítés:
Keverd össze a sütőport a liszttel, a tojásokat pedig keverd habosra a cukrokkal. Olvaszd meg a vajat, add a cukros masszához, majd dolgozd össze a lisztes keverékkel.
Öntsd kivajazott tortaformába, majd süsd meg félig. Ezután tedd a tetejére barackszeleteket és levendulát, majd süsd készre. Ha kihűlt, tálalhatod is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!