Clean Eating recept: Pikáns zöldségpürék, ha unod a salátát

Clean Eating recept: Pikáns zöldségpürék, ha unod a salátát

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Clean Eating recept: Pikáns zöldségpürék, ha unod a salátát

Némi változatosságra vágytam a párolt zöldség és saláta köretek tekintetében, ezért elkezdtem pürésíteni. Egyszerű, alapvető clean hozzávalókból, hol fűszerrel, hol kókuszkrémmel bolondítva szuper alternatívákat kísérleteztem ki, melyek közül most a három kedvencemet mutatom be nektek.

Ezek nem mások, mint a répapüré, a brokkolipüré és a batáta, avagy édesburgonya-püré.

Répapüré

Hozzávalók:

  • 6-8 szál friss sárgarépa (új répából a legfinomabb),
  • Himalája só,
  • tárkony.

A dolog innentől kezdve végtelenül egyszerű…

  1. Párold meg a répát (nem főzzük, hanem pároljuk, hogy a zamata megmaradjon).
  2. Botmixerrel pürésítsd le.
  3. Ekkor jöhetízlés szerint a só és a tárkony. Utóbbi olyan sokat dob a répa amúgy is édeskés ízén, hogy magam sem hittem volna.

Gyors, egyszerű, ízletes, és jóval intenzívebb az ízhatás, mint egy sima párolt zöldséges köret esetén.

Brokkolipüré

Hozzávalók:

  • Egy fej brokkoli (500g),
  • 1 dl kókuszkrém,
  • só,
  • 50 g light mozzarella (elhagyható).

Elkészítés:

  1. Párold meg a brokkolit (itt is fontos, hogy párolva legyen és ne főzve).
  2. Ha megpuhult, botmixer segítségével pürésítsd le.
  3. Adj hozzá ízlés szerint sót, illetve a kókuszkrémet.
  4. Végül reszelj bele nagyjából 50 g light mozzarella sajtot, és jól keverd össze, hogy megolvadjon benne.

Édesburgonya-püré

Hozzávalók:

  • Két közepes édesburgonya,
  • egy közepes gránátalma,
  • 3-4 ek kókusztejszín,
  • limelé.

Elkészítés:

  1. Az édesburgonyákat héjastól süsd meg kb. 40 perc alatt 200 fokos sütőben.
  2. Ha megsült, hámozd meg és tedd egy nagyobb edénybe.
  3. Vagy villával, vagy aprítógéppel törd össze krémesre az édesburgonyát.
  4. Adj hozzá 3-4 evőkanál kókusztejszínt. Ízlés dolga, hogy mennyire szeretnénk kiérezni belőle, de fontos, hogy ne legyen túl híg. Akkor jó az arány, ha éppen érződik benne a tejszín, de nem dominál.
  5. Egy-két evőkanál limelével bolondítsd meg, de itt is érvényes az előbbi szabály – jó, ha érződik, de ne vidd túlzásba.
  6. Végül szórd meg a gránátalma magjaival.

Bármelyiket is próbáljátok ki, nem fogtok csalódni! 😉

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!