Szórakozás / Otthon

7 ciki Facebook-poszt, amit inkább felejts el

7 ciki Facebook-poszt, amit inkább felejts el

Cuki meglepi a pasidtól, „örökre szingli maradok” kiírások, meg persze a jó öreg „utálom a Facebookot”… Összegyűjtöttük, melyek azok az állapotfrissítések és az esetleg hozzájuk társult fotók, amiket a saját érdekedben szerencsésebb volna megspórolnod.

A pasis-dicsekvős

„Az én pasim a legjobb a világon, ezt kaptam tőle!” – és persze egy kép a virágcsokorról, az ékszerről, a kiskutyáról vagy akármiről, ami épp melengeti a szívedet. Az ismerőseid bizonyára örülnek neki, hogy kiegyensúlyozott párkapcsolatban élsz, mégsem szerencsés folyton világgá kürtölni, mennyire tökéletes körülötted minden.
Ezzel ugyanis visszatetszést kelthetsz – és nem csak azokban, akik szingliként, esetleg besavanyodva élnek. Miért kellene bizonygatnod mások előtt olyasmit, ami kettőtök ügye, s elvileg biztosak vagytok benne?

Az elfoglaltságra panaszkodós

„OMG végem van! Meló, edzés, bevásárlás és még vacsorát is csinálnom kell [recept link], ráadásul holnap extra fontos értekezlet… Valaki mentsen meg, intravénás kávéval, ha lehet!” – írják azok, akiknél nagyon pezseg az élet.
Vagy mégsem, hiszen ha valóban fejbúbig ücsörögnének a teendőkben, nyilván nem jutna idejük arra, hogy a tevékenységeiket részletesen felsoroló státuszfrissítést tegyenek közzé. Meg egyébként is, mit lehet erre reagálni? „Kitartást!” meg sok-sok együtt érző szivecskét?

A diétás-képes

„Vegán szittyompörkölt zöld háristanással a szuperszónikus detoxdiétám 6. napján!” – publikálják lelkesen azok, akiknek külső támogatásra van szükségük az étrendjük megtartásához, vagy éppen szentül hiszik, hogy képesek diktálni a kajadivatot.
Kezdjük ott, hogy iksz napos diétákba bocsátkozni eleve nem túl okos dolog, ráadásul kifejezetten komolytalannak tűnhetsz vele azok számára, akikkel tegnapelőtt közösen toltad be az a két óriás hamburgert. Fotózz és posztolj kaját nyugodtan, csak népnevelő célzattal ne!

A „forever alone”

Ha most jöttél rá, hogy örökké egyedül maradsz, és pasi nélkül fogsz megrohadni, amíg a pók be nem szövi a… Akkor inkább tartsd meg magadnak. Ne a pókot, hanem a siránkozásodat!
Az ilyen kiírások ugyanis – különösen, ha szakítás után vagy – nyílt felkérést jelent a nőknek arra, hogy sajnáljanak, a pasiknak pedig arra, hogy dicsérjenek és próbálkozzanak be nálad. Egy egészséges lelkületű embernek e három viselkedésforma közül egyikre sincs mások részéről szüksége, miért pályáznál tehát hasonló érzésekre?

A legtutibb sorsolás

„Oszd meg, és nyerhetsz egy ájfón kilencest, ötmillió dollárt vagy egy ibizai nyaralást!” Hát persze, nyilván. De attól, hogy még te elhitted, koránt sem biztos, hogy mások is el fogják.
Oké, a hasonló hasonlót vonz elve alapján az ismerőseid hasonló szellemi szinten mozognak, ettől függetlenül egészen biztos lesz köztük olyan, akinek a következő ilyen posztodnál feltűnik, milyen könnyen átverhető vagy.

„MONDJÁTOK A SZEMEMBE!”

Az a bizonyos tele-van-a-hócipőm-mindennel kiírás, amire akkor van szükség, amikor vérlázító pletykát hallasz vissza saját magaddal vagy egy szeretteddel kapcsolatban. Amióta világ a világ, az emberek megrendezik a kis kibeszélő show-jukat a piacon, a postán, a szomszédban – vagy éppen a közösségi médiában.
Akármennyire szeretnéd megváltoztatni a bűnösök lelkületét, sajnos ennyivel nem fogod jobb belátásra téríteni őket. Sajnos többel sem. Az elengedés a legelegánsabb, amit tehetsz.

„Utálom a Facebookot!”

Ja, annyira utálod, hogy most is éppen rajta lógsz. Ha tényleg problémád van vele, bármikor adott a lehetőség a szó nélküli eltűnésre – de akár arra is, hogy mostantól sokkal ritkábban lépj be. Szerencsére senki sem tart fegyvert a fejedhez, hogy naponta többször csekkold az ismerőseid magánéletét meg az üzeneteidet.
Amennyiben egyfajta kényszerként éled meg az online létet, gondold tehet végig, vajon pontosan ki kényszerít rá. Hamarosan leesik majd: senki más, csak te. Téged melyik zavar a legjobban a felsoroltak közül? Hajlamos vagy valamelyikre?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást