4 bőrápoló összetevő, amire szükséged van az öregedésgátló arzenálban

4 bőrápoló összetevő, amire szükséged van az öregedésgátló arzenálban

Címlap / Stílus / Arc / 4 bőrápoló összetevő, amire szükséged van az öregedésgátló arzenálban

Hialuronsav a hidratáltságért

Tudjuk, hogy a hidratált állapot jót tesz az egészségnek – ezért vedd figyelembe a bőr hidratáltságát. „A finom vonalak és ráncok súlyosbodnak, ha a bőr nagyon száraz”.

A hialuronsavat a szakemberek főként azon képességei miatt ajánlják, hogy képes a bőr textúráját és megjelenését javítani, valamint az izületi fájdalmakat csökkenteni, valamint az öregedéssel kapcsolatos egyéb tüneteket. A hialuronsav szájon át szedve is nagyon népszerű

Ezt a csodaszert valószínűleg onnan ismerheted, hogy megtalálható a drága öregedésgátló szérumokban, izületet támogató kiegészítőkbe, részese a fájdalomcsillapító kezeléseknek, de szemcseppek és ajakbalzsamok összetevői között is megtalálhatod.

C -vitamin a szabad gyökök elleni védelemhez

A bőrkárosodás egyik legnagyobb forrása a szabad gyökök, az instabil molekulák (amelyeket olyan tényezők hoznak létre, mint az UV-fény és a stressz), amelyek károsítják az egészséges bőrt, gyorsabb öregedést okozva. A C-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns, amely harcol a szabad gyökök ellen.

De ez még nem minden: „Antioxidáns tulajdonságai mellett a nátrium-aszkorbil-foszfát [C-vitamin] ideális öregedésgátló összetevő, mivel képes stimulálni a kollagén termelését, amely az erős, fiatalos bőrért felelős fehérje”, és hogy a kollagén jóvoltából az erősebb bőr a finom vonalak és ráncok csökkenését eredményezi. Az összetevő klinikailag bizonyítottan segít megelőzni a sötét foltokat, így simább arcbőrt eredményez.

Retinol a finom vonalak simítására

Ha korábban már utánajártál öregedésgátló bőrápoló megoldásoknak, akkor valószínűleg hallottál a retinolról. Ez „az A-vitamin legtisztább formája”, valamint az egyetlen olyan összetevő, amely klinikailag bizonyítottan simítja a vonalakat és a ráncokat.

A retinol a receptre kapható retinoidok gyengédebb változata, amelyek egyaránt retinsavat használnak a kollagén termelés stimulálásához (a feszesebb bőrért) és a sejtek forgalmának elősegítéséért (az újbóli megjelenés elősegítése érdekében). Az egyetlen különbség az, hogy a szervezetnek retinolt kell átalakítania retinsavvá, míg a retinoidok már ebben az aktív, rendkívül erős állapotban vannak.

Glikolsav a felületkezelésre

A retinol elsimítja a ráncokat a bőrön belül – így elősegíti a kollagén termelést. Ha javítani szeretnéd a sötét foltokat, érdes textúrát és homályos, elhalt bőr megjelenését, akkor olyan kezelésre van szükséged, amely a bőr felszínén működik.

A glikolsav egy alfa-hidroxisav (AHA), amely természetesen megtalálható a cukornádban. Ha a bőrre alkalmazod, segít feloldani az elhalt sejtek és az egészséges bőr közötti kötéseket, lehetővé téve számukra, hogy könnyebben lehulljanak, és friss, ragyogó arcszínt fedjenek fel alatta.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást