Szerelem / Párkapcsolat / Szex

Boldogabbá és egészségesebbé tesz! Érvek a maszturbácíó mellett

Noha az önkielégítés a mi kultúránkban is bűnnek számított egykoron, ma már senki sem tagadja, hogy egy fecske is csinálhat nyarat az ágyban. Dr. Lauren Streicher szülész-nőgyógyász és szexuálterapeuta a Huffington Post hasábjain fejtette ki, miért jó a testi-lelki egészségednek, ha nem vagy rest magadban mókázni.

Boldogabb leszel tőle

„Mindannyian tudjuk, hogy az élvezet jó érzést eredményez” – fogalmaz Nyilvánvaló Kapitányt megszégyenítő pontossággal Dr. Streicher.

Az orgazmus során kétféle endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel benned: az egyik a dopamin, a másik pedig az oxitocin.

Ezek olyan mámoros állapotot idéznek elő, hogy az alkohol és a gyógyszerek kispályásnak minősülnek hozzá képest.

Persze, ez csak akkor igaz, ha semmiféle neveltetésből vagy belső meggyőződésből eredő ok nem akadályozza az örömödet.

Fontos ugyanis, hogy lelkileg is át tudd magad adni a dolognak, tehát saját magaddal se csak kósza numerákba menj bele!

Jobban érzed magad a bőrödben

Ideális esetben a tested a legjobb barátod kell, hogy legyen – hiszen ő az egyetlen, aki egy életen át biztosan kitart melletted.

Márpedig csak azzal alakíthatsz ki ennyire közeli viszonyt, akinek időt és energiát szánsz a minél alaposabb megismerésére.

„Elképesztően fontos, hogy a nők megkedveljék az egyedi anatómiai sajátosságaikat, és megtanulják, hogyan tudnak örömet szerezni maguknak” – vélekedik a szakember.

Akár hiszed, akár nem, ez egyfajta elméleti bölcselkedéssel is együtt jár, hiszen muszáj tudnod, mit hogyan alkotott meg rajtad a természet, illetve miképpen reagálsz a különböző ingerekre.

Kielégítőbb páros szex

A maszturbáció lehetővé teszi, hogy rájöjj, mi igazán jó érzés. Ettől aztán magabiztosabbá válsz az ágyban, és még inkább oda tudsz figyelni a partnered igényeire – hiszen a sajátjaidat már ismered.

Tévhit, hogy a magányos sakkozás elvenné a kedved a páros meccsektől. Sőt, ez pont olyan terület, amire igaz, hogy evés közben jön meg az étvágy.


6 érv egy férfitól, hogy ne aggódj, amiért pornót néz a párod


Tartsd viszont szem előtt, hogy az önkielégítés nem egyfajta „gyakorlás”, hanem teljesen eltér a szeretkezéstől – még a funkciója is más.

Tény viszont, hogy a két tevékenység tökéletesen kiegészíti egymást, hiszen az egyikben szerzett tapasztalatokat a másikban is kamatoztathatod.

Pihentetőbb alvás

Nem véletlen, hogy a csúcs megmászása elálmosít az ágyban.

Az orgazmus ugyanis fizikailag és érzelmileg is segít a stresszoldásban, ami nyilvánvaló módon könnyíti meg az álomba merülést, illetve a mélyebb alvásciklusok elérését.

Dr. Streicher egyenesen azt mondja, hogy a maszturbáció éppúgy elősegíti a pihenést, mintha elolvasnál néhány oldalt egy jó könyvből, amiben öröm elmerülni.

A gyönyör tetőfoka nagyon ügyesen, másodpercek alatt billenti helyre a hormonháztartást. A fáradtság tehát ne legyen kifogás!

Fájdalomcsillapító és görcsoldó hatás

Nem elég, hogy a már említett boldogsághormonok természetes fájdalomcsillapítóként működnek a szervezetedben, még a menstruációs görcsök ellen is segítenek.

„Ha sikerül méhösszehúzódást elérned az öningerlés során, és ez a méhösszehúzódás hozzájárul a menstruációs vér mielőbbi távozásához, akkor kijelenthetjük, hogy a maszturbáció elsőrangú görcsoldó a piros betűs ünnepeken” – magyarázza Dr. Streicher.

A szexuálterapeuta egyébként semmi kivetnivalót nem lát a vérzés alatti önkielégítésben. Sokkal jobb mókának tartja, mint forró vizes palackot ölelgetni egész este…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást