Banán alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Banán alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Címlap / Stílus / Divat / Banán alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Elérkeztünk az utolsó előtti alkathoz, mely egy kifejezetten szerencsésnek mondható típus, hiszen számtalan irányzat illik hozzá. A banán alkatú hölgyek általában magasak, hosszú végtagokkal rendelkeznek, nincs feltűnő különbség a derekuk, csípőjük és hátuk bősége között, így hosszúkásak és vékonyak. A legfőbb probléma, amivel egy banán alkat szemben állhat, az a kicsi mellbőség, amin viszont könnyedén segíthet optikailag a megfelelő ruhadarabok kiválasztásával. Nézzük tehát, mely őszi ruhadarabok nem hiányozhatnak egy banán típusú hölgy gardróbjából!

Szűk farmer

Hasonlóan a körte alkathoz, a banánoknak is kiválóan áll a csípő fazon, legfőképpen azért, mert általában kerekded idomokkal vannak megáldva popsi tájon.

Ha esetleg hosszúkásabb és laposabb a popsid, mint szeretnéd, érdemes a push-up fazont választani a farmerokból és leggingsekből, de akár a szabásokkal is könnyedén játszadozhatsz, hiszen rengeteg nadrág van, ami optikailag növeli vagy kerekíti ezt a tájékot.

Azt érdemes szem előtt tartani, hogy a túl élénk, vibráló színekkel kihangsúlyozhatod a vékony lábaidat, ami olykor a visszájára sülhet el.

Érdemes a középvilágos és a sötétebb színeket választani, illetve a szűk vagy egyenes szárú kialakításokat!

A minták is remekül állnak neked, a jó hír pedig az, hogy idén nagyon hódítanak a felvarrók, amikkel azonnal feldobhatsz egy-egy basic nadrágot!

 

Feltűnő, kivágott felső

Na persze nem a túl mélyen dekoltált verziókra gondolok, hiszen hűvös van, ilyenkor már érdemes inkább csak a V nyakú, kissé kivágott felsők között kutakodni.

Szerencsére idén ismét nagyon divatosnak számítanak az áttetsző/átsejlő anyagok, így, ha alulra egy csipke melltartót vagy toppot választasz, felé pedig egy ilyen áttetsző felsőt, máris odavonzhatod a tekintetket.

A közhiedelemmel ellenben ugyanis a kisebb mellhez nem a push-up a legjobb választás, hanem egy gyönyörű bralette, ami kiadja a melleid kerekded formáját, ugyanakkor sejtelmes és elegáns lepelbe bújtatja!

Idén a bő, mélyen kivágott pulóverek is divatosak, így akár rétegezésre ügyelve is megmutathatod az alsóbb rétegeket, ha pedig nagyon hűvösre fordulna az idő, egy sállal könnyen megvédheted a fedetlen felületeket.

 

Egyenes szabású kabát

Kevés olyan alkat van, akinek az egyenes szabású kabát jól állna, te szerencsére közéjük tartozol! Egy ilyen kabáttal vagy mellénnyel könnyen játszhatsz a magasságod optikai megítélésével.

A homokóra alkattal ellenben a banán típusúaknak nem előnyös a derékban megkötött, vagy a mell alatt behúzott szabás.

Szerencsére idén nagyon sok egyenes szabású kabát található az üzletek kínálatába, a vékonyabb típusoktól kezdve, egészen a puha gyapjukig!

Könnyen alá rétegezhető, nőies, és a jó hír az, hogy az élénkebb színekben is jól állnak, mint a piros vagy a citromsárga!

 

Amit mindenképpen kerülni kell

A magas nők szeretik optikailag kissé alacsonyítani magukat, hogy ez által ne tűnjenek túl vékonynak, vagy a férfiak mellett túl magasnak.

Sajnos azonban olykor elkövetik azt a hibát, hogy bőszabású, csípő nadrággal próbálják kompenzálni a magasságukat, amivel azt érik el, hogy a felső testük nyújtott marad, míg alul „megrövidülnek”, így a szép, arányos testalkatuk elveszik.

Semmiképpen nem ajánlom a boyfriend vagy momjeans típusú nadrágokat, illetve a haskidobó felsőket sem! A kettő kombinációját pedig végképp kerüld el!

Cipők terén a túl magassarkú verziók kerülendők, viszont egy alacsonyabb sarkú combcsizma kiválóan működhet az őszi-téli ruhatáradban!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást