A bababarát hotelek 7 nagy előnye

A bababarát hotelek 7 nagy előnye

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A bababarát hotelek 7 nagy előnye

Sok szülő mondja, hogy ha nyaralni mennek, az nagyon jó – de inkább csak a gyereknek, a szülők ugyanis sokszor jobban elfáradnak, mint otthon. A bababarát hotelek éppen ezen változtatnak, a következő szolgáltatásokkal:

Babaágy

Általában már minden szállodának, sőt kisebb panzióknak is van jó néhány babaágya, amit kérésre a lefoglalt szobába visznek, hogy a kisgyermek egyből elfoglalhassa alvóhelyét, ha szükség van rá.
Kérdezzünk rá, hogy adnak e hozzá ágyneműt, mivel ez nem mindenhol alapszolgáltatás, bár általában az jellemző, hogy ágyneművel együtt érkezik az ágy.
Persze érdemes ettől függetlenül még elvinni a gyerek néhány ágy körüli játékát, esetleg takaróját is, hogy este biztosabb legyen a nyugodt elalvás az ismerős környezetben. 

Fürdés

Sok szállodai szobába kérhetjük, hogy az esti fürdés procedúráját segítsék például egy kiskáddal.
Általában felkészült erre, a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ezt a szülők jóval kisebb arányban veszik igénybe, sokkal inkább választják azt, hogy inkább együtt fürdenek vagy zuhanyoznak a gyerekkel.
Ez is nagy élmény lehet a kicsinek, ami hozzájárul ahhoz, hogy a pihenésre szánt idő biztosan jól teljen mindenki számára. 

Babamenük

A bababarátnak meghirdetett szálláshelyek nagy részén külön babaételekkel is várják a kicsiket. Ezek általában ismert konzerv bébiételek, amik közül a szülő választhat, hogy mit kapjon a kicsi.
Persze ha már nagyobb, és inkább a felnőttek ételeit kéri ő is, akkor nincs szükség ezekre, de kisbabák esetén nagyon hasznos lehet, ha az otthonról is ismerős ételeket kapja.
Ezeknek köszönhetően ráadásul elhárul az veszély attól is, hogy esetleg a pihenésre szánt időben derüljön ki, hogy valamilyen élelmiszerre allergiás a gyerekünk.

Medencék

Ha a szálláshoz fürdő rész is tartozik, akkor egyre gyakoribb, hogy vannak kifejezetten babáknak készített pancsoló rész.
Mivel ezekbe a szállodákban sokszor éppen a kényeztető wellness szolgáltatások miatt mennek a fiatal családok, ezért a pancsolók, gyerekmedencék mérete általában kifejezetten nagy.
Sok helyen vannak játékok is, amelyeket a gyerekek vízben használhatnak, hogy még élvezetesebb legyen a program. 

Játszótér, játszóház

Egyre több szálloda rendelkezik már komolyabb játszóterekkel, amelyeknek akár zárt formáját is megtalálhatjuk, a játszóházat.
Az is gyakori, hogy korosztályonként elkülönítve akár több ilyen játszóteret vagy játszóházat is találunk a hotelben, ahol a kicsik kedvükre szórakozhatnak.
Érdemes igénybe venni ezeket, hiszen a szállodai szobák berendezésekor nem szempont a gyerekbiztonság, így a szobában folyton rendszabályozni kell gyerekünket. A játszó részben azonban mindent szabad neki, így várhatóan sokkal jobban fogja érezni magát. 

Gyerekfelügyelet

Ha kifejezetten gyerekbarát a szálloda, akkor gondoskodnak gyerekfelügyeletről. Vagyis ha a szülők kettesben szeretnének lenni, vagy olyan programot szeretnének csinálni, amihez jobb, ha a gyerek nem tart velük, például egy komolyabb túrát a környéken, akkor ideális megoldás, ha a gyermekfelügyeletet választjuk.
Ezek szinte mindig fizetős szolgáltatások, így érdemes előre tájékozódni, hogy mennyibe fog kerülni, és kikalkulálni, hogy mennyi időre is szeretnénk igénybe venni a szolgáltatást.

Babaprogramok

Ha bababarát szállást választunk, akkor szeretnénk mi magunk is pihenni, illetve szeretnénk a kisgyerekünkkel is közösen időt tölteni.
Sok szállodában van olyan lehetőség, hogy vagy rövidebb kiránduló utakat szerveznek, ahova kisbabákat is lehet vinni, vagy sok helyen lehet babaüléssel felszerelt biciklit bérelni, amiben a baba szállítása biztonságosan megoldható.
Sok szálloda mellett van állatsimogató is, ahol a gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek a háziállatokkal és azok mindennapi életével. 

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!