Mit árul el rólad a barna hajszíned? + Szuper frizuraötletek barna hajúaknak!

Mit árul el rólad a barna hajszíned? + Szuper frizuraötletek barna hajúaknak!

Címlap / Stílus / Haj / Mit árul el rólad a barna hajszíned? + Szuper frizuraötletek barna hajúaknak!

Nem csak a csillagjegyünk vagy a szemszínünk árulkodik arról, hogy milyen a személyiségünk, hanem a hajszínünk is. A négy alaphajszín ugyanis más-más tulajdonságokkal párosul, amelyek még akkor is érvényesek, ha nem születési hajszínünkről van szó, hanem arról, amelyet festettünk magunknak. Ilyenkor ugyanis mi magunk döntünk arról, hogy személyiségünk melyik részét szeretnénk hangsúlyozni, hogy milyen tulajdonságainkat helyeznénk előtérbe. Négyrészes cikksorozatunkban sorra vesszük a vörös, a szőke, a barna és a fekete hajhoz társított személyiségjegyeket és frizurákat is

Ilyen vagy, ha barna a hajad

A barna hajú embereket tartják a legintelligensebbnek és a legszellemesebbnek egyaránt, emiatt pedig felelőségteljesnek is látják őket, így gyakran találhatunk barnákat magasabb munkahelyi beosztásban.

Bár ez a leggyakoribb hajszín, a legtöbben nem tartják unalmasnak: a barna haj békét, nyugalmat kelt a legtöbb emberben, így a barnahajú személyeket nyugodt és barátságos típusnak tartják.

A barnát mint földszínt gyakran hozzák összefüggésbe az otthonnal és a harmóniával, ezért a barna hajszínű nőkről úgy gondolják, hogy gondoskodó típusok, akik született családanyák, akik hűségesek és nagyon mély érzésekkel rendelkeznek.

A tökéletes vágás

A long bobot, vagyis a lobot a barna hajúaknak találták ki!

Ez a hajszín éppen azért nem unalmas, mert számtalan frizurát lehet belőle készíteni, ez a vágás pedig éppen ehhez passzol: a lobot hordhatod egyenesen, hullámosan, feltűzve, konytba kötve, felcopfolva, ahogy a leginkább kedved van hozzá.

Parkettafonás

Az összeszedett barnákhoz jól passzolnak a szintén összeszedett, kicsit decens frizurák.

A parkettafonás éppen ilyen, szóval ha egy kényelmes, hétköznap is viselhető stílust keresel, akkor ez lesz a jó választás.

A parketta lehet szorosabb vagy akár lazább is, ahogy éppen a kedved tartja, vagy attól függően, hol hordod majd.

Nagy hullámok

Nem a loknik és az apró csigák, hanem a nagy, lágyan omló hullámok állnak a legjobban a barnáknak.

Mivel a barna hajú emberekhez társítják a nyugalmat és a harmóniát, ezért egy ilyen frizura tökéletes keretet adhat ehhez.

Hordhatod kibontva, vagy egy kicsit eltűzve, hosszú vagy rövid hajjal egyaránt.

Kócos konty

A rohanós, zuhanyzáshoz, alváshoz, edzéshez vagy akár munkához elkészített, nagyjából fél perces konty nagyon jól passzol a barnákhoz, hiszen egy kis lazaságot kölcsönöz a számukra.

Egy ilyen frizurához ne legyen túl szoros és feszes a hajad, elől is hagyj pár tincset szabadon, és tényleg csak sebtében kösd fel a hajadat.

 

Pufi lófarok

A tarkón összefogott, feltupírozott hajtöves copf igazán jól mutat a barna hajban.

Ha frufrud is van, úgy még szuperebb lesz az összkép, de ha nincs, akkor se keseredj el: ebben az esetben érdemes egy-két rövidebb tincset szabadon hagynod az arcod körül.

A copfodat felesleges élére vasalnod, ha természetesen hullámos, az a legjobb!

Egyenes

Az éles eszű, összeszedett barna hölgyeknek nagyon jól áll, ha a hajuk kibontva szép egyenesre ki van vasalva.

Akár félhosszú, akár derékig érő a hajad, ezt a frizurát akkor is elkészítheted.

Ha alapvetően is egyenes a hajad, akkor ne bíbelődj a vasalóval, helyette szárítsd inkább ki még egyenesebbre!

Laza félkonyt

A laza kontynál már csak a laza félkonty a kényelmesebb frizura, ami remekül mutat, ha a barna hajadat lob fazonúra vágattad, de egy hosszabb hajkoronába is beleillik.

Erre a frizurára is érvényes az a szabály, hogy egy-két tincset hagyj szabadon és legyen minél kócosabb az összhatás.

A legjobb kiegészítő

A barna hajú lányok számára a legjobb kiegészítők a sapkák, fejfedők, kalapok, amelyek nem csak mutatósak, de igazán praktikusak is.

Tulajdonképpen az év bármelyik szakára beszerezhetsz belőlük, a melegebb évszakokra kalapot, baseball-sapit, míg a hidegebbekre kötött vagy svájci sapkát.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást