Aquarell festékek műkörömre

Aquarell festékek műkörömre

Címlap / Stílus / Test / Aquarell festékek műkörömre

A StudioFlash műköröm alapanyagai között is – nem véletlenül – nagy választék áll rendelkezésedre a különféle díszítőanyagok közül. Van itt effect por, csillámpor, de pigmentporok, akril és aquarell festékek, valamint strasszkövek és körömmatricák is várnak rád! Rengeteg lehetőség és megannyi díszes köröm születik az értő kezek munkája nyomán, ezeknek a remek díszítőanyagoknak a felhasználásával.

Aquarell festék

Ha még csak kezdő vagy, akkor is akadnak technikák, amelyekkel már a kezdetek kezdetén is bátran kísérletezhetsz. Az egyik lehetőséged erre az aquarell festékekkel való díszítés. Lássuk, hogy miért!

Az aquarell festék fontos tulajdonságai

Az aquarell festékekkel művészi szintre emelheted a köröm díszítését! A festékek kiváló pigmentáltsággal rendelkeznek, intenzív színeik még akkor sem halványulnak el, ha jelentős mértékben hígítod őket vízzel. 

Az aquarell festék nemcsak hígítható, hanem egymással tökéletesen keverhető is. Ez pedig azt is jelenti, hogy néhány szín megvásárlásával sokszorozódnak a szín előállítási lehetőségeid. Amennyiben tisztában vagy a színek keverésével, akkor csodálatos új árnyalatokat alkothatsz, vagy akár teljesen új színeket is létrehozhatsz.

Az oldhatósága és a keverhetősége mellett az is fontos tulajdonsága az aquarell festékeknek, hogy remek fedést biztosítanak. A festékek anyaga lehetővé teszi a könnyű munkát és a művészi kivitelt.

Jó, ha tudod, hogy kiváló tulajdonságainak köszönhetően az aquarell festékekkel a kezdők is könnyedén boldogulnak, ezért ha még csak most ismerkedsz a körmök és műkörmök világával, már akkor is érdemes az aquarell festékekkel próbálkoznod. Minden egyes alkalommal egyre ügyesebbé válsz, ez biztos!

Mi mindent készíthetsz az aquarell festékekkel?

Az aquarell festékekkel egészen bonyolult mintákat, de akár képeket is alkothatsz. Ha pedig pöttyözni szeretnél, az is egyszerűen kivitelezhető általa.

Az aquarell festékekkel áttetsző, valamint elmosott alkotások is készülhetnek, de akár egymásba is nyúlhatnak a velük készült ábrázolások és minták. 

Hogyan használd az aquarell festékeket?

Érdemes matt felületen dolgoznod ezekkel a festékekkel. A fényes felületeket akár mattító bufferrel is alkalmassá teheted az aquarell festékekkel történő díszítésre. 

Az aquarell festékeknél nem kell kétségbeesned, ha nem sikerült tökéletesre az elképzelt díszítés. Mivel vízzel oldható anyagról van szó, ezért akár teljes száradás után is van lehetőséged a hibákat kijavítani, az alkotásodon finomítani. 

Mi mindent nyújt hát az aquarell festék?

Könnyű kezelhetőséget, gyönyörű és intenzív színeket, valamint olyan festékállagot, amely megkönnyíti a vele való munkát. Mindezt úgy, hogy ha szükséges, marad lehetőséged javítani is az elkészült munkán. Az aquarell festékek ideális alapanyagok a díszítéshez, kezdők és profi körmösök számára egyaránt!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást