10 apró trükk a profi sminkestől, hogy a rúzsod mindig tökéletes legyen

10 apró trükk a profi sminkestől, hogy a rúzsod mindig tökéletes legyen

Címlap / Stílus / Arc / 10 apró trükk a profi sminkestől, hogy a rúzsod mindig tökéletes legyen

Sokan azt hiszik, hogy a rúzs felrakása egyszerű folyamat, de gondolom te is jártál már úgy, hogy a végeredmény nem volt elég tartós, vagy nem tudtad szépen követni a szád vonalát, esetleg véletlenül a fogadra is került egy kicsi a festékből. Nos, ezeket a bakikat most elfelejtheted, mert megmutatom neked azt a 10 profi trükköt, amit a sminkes munkáim során mindig bevetek a tökéletesen rúzsozott ajkakért!

Tedd puhává, mielőtt rúzsozol

Fontos, hogy rúzsozás előtt a szád felülete is tökéletes legyen, hiszen ha egy kicsit is szárazabbak az ajkaid, a rúzs már máshogy mutat rajtuk.

Erre van egy szuper trükk, ami elsőre furcsának tűnhet, de hidd el, hogy beválik! 

Fogj egy tiszta szempilla fésűt, és óvatosan dörzsöld át vele a szád felületét – ezzel a kisebb bőrdarabokat leradírozod –, majd tegyél egy kevés ajakápoló balzsamot, és csak ez után kezdd el a rúzsozást.

Primer – a szádra is!

A tartós smink alapja mindig a primer!

Ez alól a szád sem kivétel, hiszen már nagyon jó sminkalapok kaphatók, kifejezetten szájra.


Neked ajánljuk: 8 hiba, amit mindenki elkövet a szeme kihúzásakor


Egy ilyen termék nem csak abban segít, hogy a rúzsozás könnyebb legyen (egy primer rétegen könnyebben csúszik a rúzs, mintha közvetlenül a száddal érintkezne), hanem sokkal tartósabbá is varázsolja a végeredményt.

Keverd ki a kedvenc színedet!

Ha nincs otthon sok rúzsod, és már unod a meglévőket, itt egy pénztárcabarát tipp!


Ezt már olvastad? Az orrvékonyító trükk, amit minden sminkes alkalmaz


Kísérletezz a színek összekeverésével: válassz ki két különböző árnyalatú rúzst, és egy késheggyel vágj le egy keveset mindkettőből, majd a darabokat tedd a kézfejedre, és keverd össze őket egy fülpiszkáló segítségével.

A telt ajkak titka

Sokszor találkozom azzal a panasszal, hogy nehéz kihúzni a szájat ajakceruzával úgy, hogy az pontos legyen. Pedig erre létezik egy egyszerű megoldás. 

Fogd a szájceruzát és a felső ajkad közepére – a két csúcsból kiindulva – rajzolj két átlós vonalat, ami egy X-et formál.

Ettől a két kiinduló ponttól kövesd az ajkad vonalát, és húzd ki a szád széléig! Ezután már csak ki kell töltened a körvonalat, és következhet a rúzs.

Fényesből mattot?

Hihetetlen, de bármelyik krémes rúzsból varázsolhatsz mattot, csak egy porpúderre lesz hozzá szükséged.


Nézd meg ezt a cikkemet is! 6 trükk, amit érdemes eltanulnod a sminkesektől


A porpúderek többsége átlátszóvá válik, amikor felrakod a bőrre, ezért tökéletes matt hatást érhetsz el vele a rúzsodra téve is (ha színezett a púdered, akkor is használhatod, csak 1 árnyalatot világosítani fog a rúzsod színén).

Ha felraktál egy fényes rúzst, fogj egy satírozó ecsetet, és tedd rá a porpúdert óvatosan, majd söpörd le picit az ecset segítségével.

3D-s effekt

Ezzel a trükkel még jobban kiemelheted a szádat, teltebbé teheted az ajkaidat és eltüntetheted a szájkontúrod pontatlanságait is. 

Egy vékony fejű ecsettel vegyél fel egy kevés világos korrektort, majd a szád vonalát követve óvatosan húzd végig kívülről az ajkaid vonalát. 

A végén ne felejts el satírozni, hogy természetes legyen a hatás!

Korrigáld könnyedén

Biztos veled is megesett már, hogy felraktál egy erősebb árnyalatú rúzst, de mégse volt az igazi, ezért a lemosás mellett döntöttél.

Igen ám, de az igazán pigmentált rúzsok esetében ez elég nagy kihívás tud lenni, sokszor pedig akkor is marad egy halvány szín a szád körül, ha mindent megtettél. 

Nos, ilyenkor érdemes újra segítségül hívni az alapozódat, amit akár egy picit vastagabb rétegben is felvihetsz a szád köré. Elvégre nem akarsz úgy kinézni, mint aki órákig csókolózott, igaz? 🙂

Rúzsfoltmentes mosoly

Rúzsozás után mindig attól félsz, hogy a festék a fogadra tapad? Ha beveted ezt az egyszerű rutint, többé nem kell emiatt aggódnod. 


Ezt muszáj megnézned! Rúzs árnyalatok, amelyektől fehérebbnek tűnik a fogad


Kézmosás után vedd a szádba a mutató ujjadat, majd gyengéden húzd végig rajta az ajkaidat. 

Ez a mozdulat segít eltávolítani a a szád belső részén lévő rúzst, ami így nem a fogaidra, hanem az ujjadra fog ragadni. 

Csak semmi pazarlás!

Ha a kedvenc rúzsod kifogyó félben van, és már nem tudod vele kirúzsozni magad, de látod, hogy még van benne a perem alatt, semmiképp se dobd ki.

Inkább szerezz be egy rúzsecsetet, vagy fogj egy fültisztító pálcikát: ezzel be tudsz nyúlni a kisebb részbe, hogy kiszedd a maradék rúzst.

SEGÍTSÉÉÉG, eltörött a rúzsom!

Én is jártam úgy párszor, hogy eltört a rúzsom teteje. Ezzel biztosan te is találkoztál már, amikor túl erősen, vagy gyorsan akartad magadat kirúzsozni, esetleg teljesen kitekered a rúzst a tartójából.

Ha van egy ilyen törött rúzsod, fogj egy öngyújtót, és melegítsd meg pár másodpercig a rúzs alját, majd ha már kellően lágy, illeszd bele újra a tartójába.

Ezután kívülről is égesd meg picit, hogy az illesztés szép maradjon, és a végén tedd be hűtőbe, hogy megszilárdulhasson.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást