Stílus / Divat

5 apró hiba a megjelenésedben, ami tönkreteszi a rólad alkotott képet

Azt mondják, a ruha teszi az embert, és bár már megtanulhattuk, hogy a képlet azért nem ilyen egyszerű, azért az öltözködésed tényleg nagy szerepet játszik az életedben. Sokszor ugyanis az, hogy mit viselsz, jelentősen befolyásolja azt, milyen képet alkotnak rólad más emberek. Azonban van 5 dolog, amire oda kell figyelned: mert ha elköveted az alábbi hibákat, az a személyiségedről kialakított képet is negatív irányba módosítja.

Fakó színű ruhák

Nincs is annál idegesítőbb, mint mikor rá kell ébredned, hogy a kedvenc fekete ruhád sajnos elvesztette egykori színét. Ennél az árnyalatnál nagyon gyakori, hogy egy bizonyos mosásszám felett már elkezdi ereszteni a színét, egészen addig, míg a sötét pólód inkább tűnik grafitszürkének.

Ez persze nem csak a feketére igaz, hanem bármelyik élénk árnyalatra! Elég könnyen kiszúrhatják ezt mások a ruhádra nézve, így fontos, hogy megfelelő mosószert használj, de sokak szerint az is segít, ha hideg vízben mosod ezeket a darabokat.

 

Hanyagul feltűrt/betűrt ing

Az ing tökéletes választás állásinterjúra és a munkahelyedre is, hiszen nagyon elegáns és üzleties kisugárzást kölcsönöz a viselőjének.

Azonban egyetlen aprósággal könnyen el lehet rontani az összképet: mégpedig azzal, ha az ingujjat hanyagul felgyűröd ahelyett, hogy alaposan felhajtogatnád. Ugyanígy az sem mindegy, hogyan tűröd be a nadrágba/szoknyába.

Innentől kezdve ugyanis nem kifinomult ízlésről árulkodik a megjelenésed, hanem lustaságról, ami a karriered szempontjából sem túlságosan előnyös.

Arról nem is beszélve, hogy kicsit sem néz ki jól így az inged!

 

Túl sok ékszer

Néhány csinos kiegészítő teljesen fel tudja dobni a megjelenésed, és igazán csajossá varázsolja a szettedet is.

Azonban van egy szint, amin már nem szabad túllépni az ékszerviselés terén! Ha van rajtad gyűrű, karkötő, nyaklánc és fülbevaló is, azok együtt már túl soknak bizonyulhatnak, pláne akkor, ha mindegyik feltűnő színű és formájú.

A kevesebb néha több elvét alkalmazva inkább viselj visszafogott ékszerből többet, vagy feltűnőből egyet, maximum kettőt. Ilyenkor viszont figyelj arra, hogy ezek a darabok összhangban legyenek egymással!

 

Sárguló ruhák

A fehér felsők nagyon pozitív hatással vannak a megjelenésedre, ráadásul világosabb és sötétebb bőrtónuson is jól mutatnak. Egészen addig, míg a fehér tényleg fehér!

Egy idő után ez az árnyalat ugyanis majdnem elkerülhetetlenül elszíneződik, szürkülni kezd, vagy még rosszabb, besárgul. Ezen pedig még inkább ront az, ha a hónalj tájékán sötétebb sárga folt jelenik meg az izzadás miatt.

Nyáron ez szinte elkerülhetetlen, sokszor pedig még a dezodor sem számít, ezért érdemes minél inkább odafigyelned erre a részre.

 

Előző napi smink

Volt már olyan, hogy lusta voltál lemosni a sminked, ezért másnap ugyanabban mentél el otthonról például dolgozni? Azt gondolnád, senki sem veszi észre a különbséget, de hidd el, látják!

Ha ugyanis a festék túl sokáig van rajtad, a szempilládról elkezdenek lemorzsolódni apró fekete darabkák, a szemed alatt pedig folyamatosan elmosódik a festék.

Végeredményben emiatt sokkal fáradtabbnak látszol majd, mint ha nem lennél kisminkelve, ami csak ront a megjelenéseden.