Anti-lista utazáshoz – 7 dolog, amit biztosan itthon kellene hagynod

Anti-lista utazáshoz – 7 dolog, amit biztosan itthon kellene hagynod

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Anti-lista utazáshoz – 7 dolog, amit biztosan itthon kellene hagynod

Ha már többször előfordult veled, hogy a becsekkolásnál derült ki, hogy a bőröndöd túlsúlyos vagy már otthon gondban voltál azzal, hogy hogyan csukd be a táskád, akkor ezt a listát imádni fogod. Összeszedtünk neked néhány olyan dolgot, amit rögtön kipakolhatsz a bőröndödből, ugyanis az utazás során biztosan nem lesz rá szükséged, csak a helyet foglalja majd. Lássuk, mik ezek!

Útikönyv

Ha még abba a generációba tartozol, akik szívesen vesznek útikönyveket vagy egyszerűen csak szereted lapozgatni a színes oldalakat, akkor el kell, hogy keserítsünk, ennél azért már léteznek okosabb megoldások.

Ha egy kis csomagba kell beleférned, ahol minden apró centiméter számít, akkor válassz az útikönyv helyett más alternatívát.

A legbiztosabb, ha helyieket kérdezel meg arról, hogy hova érdemes elmenni vagy hol érdemes vacsorázni, de ha ez nem elég, akkor szuper utazási appokat tölthetsz le, amik online és offline verzióban is elérhetőek, így akár már otthon vagy a repülőn is készülhetsz az útra.

Tipp: A mi kedvencünk a Triposo, illetve a nagyon hasznos letölthető offline Google térképek, ezek nélkül soha nem kelünk útra!

 

Esernyő

Hacsak nem Londonba mész, ahol azt mondják, szinte bármikor eleredhet az eső, akkor semmiképp ne vigyél magaddal esernyőt.

Ja várj, akkor sem lesz rá szükséged!

Egyrészt az esernyő sok helyet elfoglal, másrészt ha magaddal viszed, akkor sem biztos, hogy használni fogod.

Valószínűleg pontosan úgy fogod kivenni a bőröndödből, ahogyan azt beraktad, hiszen nem cipeled majd mindennap magaddal, ha pedig elered az eső, úgysem fogsz órákig sétálgatni.

Tipp: Sokkal praktikusabb, ha beszerzel egy kicsire összehajtható esőkabátot, ami a táskádban vagy a zsebedben is könnyedén elfér, így ez mindig nálad lehet, helyet is spórolsz és biztosan nem ázol majd meg!

 

Könyvek

Ha valóban kevés hely van a bőröndödben, de imádsz olvasni vagy hosszabb időre mész és el sem tudod képzelni, hogy könyv nélkül indulj el, akkor azt javasoljuk, hogy egy vékonyabb, puha kötésű könyvet vigyél magaddal az útra. Ebből is maximum egyet, hidd el, nem fogsz többet olvasni.

Ennél eggyel jobb megoldás, ha e-bookot választasz, hiszen így egy kis méretű tabletre akár több tucat könyvet is letölthetsz előre, így nem kell majd a repülőn vagy a strandon bosszankodnod, ha a könyvednek vége vagy épp nincs kedved hozzá.

Ha szuper az utazás és tele vagy programokkal, valószínűleg egyébként sem lesz túl sok időd olvasgatni, ha pedig végképp valami izgalmas olvasnivalóra vágysz, akkor bármelyik boltban találsz magadnak valamilyen szuper magazint vagy egy idegen nyelvű könyvet!

 

Ékszerek

Ha sokszor hordasz ékszereket, és az utazásaid során egyszerűen nem tudsz lemondani róluk, akkor azt javasoljuk, hogy szelektálj.

Egyrészt csak olyan ékszereket vigyél magaddal, amik illenek azokhoz a szettekhez, amiket összepakoltál, amik nem túl bonyolultak vagy sérülékenyek – azaz nem kell majd hosszú percekig a nyaklánc csomóinak kiszabadításával bajlódnod – és legfőképpen olyanokat válassz, amik nem túl drágák.

Külföldön ugyanis benne van a pakliban, hogy a tömegben valakinek megtetszik az órád vagy a könnyen kikapcsolható karkötőd, amit nem éri meg magaddal vinned, ha pótolhatatlan darabról van szó.

Inkább válassz olyat, ami mindenhez passzol, így több helyed is marad és a készülődés is gyorsabban megy majd!

 

Pipere

Talán a legnehezebb feladat egy utazás előtt a fürdőszobai pipere helyes összeválogatása. Sokszor abba a hibába esünk, hogy túl sokmindent csomagolunk be, és olyan is előfordul, hogy minden törekvésünk ellenére valami otthon marad.

Ennek elkerülésére a legjobb, ha kettő az egyben termékeket választasz, azaz a sampont és a balzsamot egy termék formájában teszed a hajadra, a sminklemosó folyadék és a tonik helyett arctisztító kendőt vásárolsz vagy a kézkrémed egyben a testápolód is lesz erre a néhány napra.

Ennek főleg akkor van nagy szerepe, amikor repülsz, hiszen ilyenkor arra is figyelned kell, hogy miből mennyit és mekkorát viszel.

Ilyenkor, és minden olyan alkalommal, amikor kevés a hely, érdemes beszerezni kis flakonokat és tényleg csak azt magaddal vinni, amire biztosan szükséged lesz!

 

Felesleges kütyük

A mindennapokban számos olyan kütyüvel vesszük magunkat körbe, amikre valójában nincs is olyan nagy szükségünk.

Persze lehet, hogy az életünket megkönnyítik, de azért egy nyaralás vagy egy rövidebb utazás során biztosan tudjuk nélkülözni őket.

Ilyen egy szelfibot, egy tablet, egy kisebb kamera, egy fényképezőgép és egy GoPro kamera vagy a legmenőbb fejhallgatód, hiszen ezek együtt nem csak nagy helyet foglalnak, de egy-egy multifunkcionális vagy egyszerűbb termékkel könnyen helyettesítheted is őket.

Tipp: Fontos, hogy ne függj ennyire a kütyüktől, főleg, ha arról van szó, hogy takarékoskodnod kell a hellyel, gondold át, hogy mi az, ami nélkül megvagy pár napot, és azokat hagyd is itthon!

 

Bizonyos ruhadarabok

Ha igazán a szívedre teszed a kezed, akkor a legnagyobb helyet a bőröndödben – és a pasidéban is – valószínűleg a ruháid foglalják el.

Természetes, hiszen meg akarod magadnak adni a lehetőséget arra, hogy úgy válogathass a szettek között, mintha csak itthon a szekrényed előtt állnál.

Klasszikus hiba, hogy bedobálsz olyan ruhadarabokat is, amik egyáltalán nem illenek össze, amiket együtt nem tudsz viselni, plusz a nagy pakolásban olyan ruhák is belekerülnek a bőröndbe, amik már ezer éve nem voltak rajtad.

Segítünk – azokat a ruhadarabokat, amiket itthon nem hordasz, kényesek, vasalni kell őket vagy extrán gyűrődnek, az utazás során sem fogod felvenni, úgyhogy nyugodtan kint maradhatnak, a bőröndödben ugyanis csak feleslegesen foglalják a helyet.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást